Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glutttt

GLUTEN PYTANIE

Polecane posty

Gość glutttt

Czy po glutenie dziecko powinno częściej oddawać stolec? Z jednej kupy dziennie zrobiły sie trzy - każda innej konsystencji i koloru (odrazu wiadomo czy wydalił obiad wczorajszy czy już dzisiejszy deser). Raz jest bardziej zbita i brązowo - czerwona, raz zielona (zawsze robił zielone jak był tylko na mm), raz żółta. Młody ma pól roku a od równo miesiąca dodaję 3g kaszki mannej na 100ml mleka. Nic nowego w diecie się nie pojawiło, więc jestem przekonana ze to przez gluten. No, ale czy dobrze że robi 3 kupki czy to jest źle?

Gość Oj, weź
układ trawienny się musi przystosować. Spoko. Się wyreguluje.

Gość wsaws
ja dalam dziecku dopiero w 10 miesiacu gluten i zadnych sensacji nie bylo kto wymyslil zeby tak malemu organizmowi podawac tak ciężkostrawny produkt...

Gość glutttt
ja jestem młodą mama, nie mam kogo zapytać a w necie nie mogę znaleść odpowiedzi. Czyli to nie jest oznaka nietolerancji czy czegoś w tym rodzaju?

Gość glutttt
raz podałam troszkę więcej i miał czerwoną buzię. Ale kupy takie same, częstotliwość wypróżniania również

Gość Oj, weź
to podawaj mniej lub co drugi dzień. Nie spinaj się, i tak wcześnie zaczęłaś.

Gość Oj, weź
aaa, z tymi kupami - moje dziecko do pół roku miało stałe pory - jedna o piątej rano, druga o piątej po południu. Potem się odmieniło na jedną dziennie. Potem znowuż na trzy. Teraz raz na dwa dni. Spokojnie, to dupa, a nie budzik ;) Jeśli nie ma biegunki albo zaparcia to nie ma powodu do niepokoju.

Gość glutttt
raz tylko podałam więcej bo pomyliły mi się miarki. dzięki za uspokojenie.