Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziś posprzątam !

jak szybko posprzątać mieszkanie?

Polecane posty

Gość dziś posprzątam !

Witam, mam ogromny syf w domu, chce się dziś z tym uporać, dajcie mi proszę rady jak to szybko zrobić. Mieszkanie jest dwupokojowe, plus kuchnia i łazienka. Będę cały dzień sama, chcę dziś to wszystko uporządkować, pytanie tylko jak? Okna myłam 2 tygodnie temu, więc dziś już nie muszę. Jakieś rady? Dziękuję 🌼

Gość dziś posprzątam !
wiem, brakuje mi motywacji, ale też nie wiem jak się za to zabrać, pierwszy raz doprowadziłam mieszkanie do takiego stanu i to w tak krótkim czasie (2 tygodnie).

Gość dziś posprzątam !
super pomysł z tą muzyką :) ciacho też jest ok hehe tylko jak się zmotywować i w końcu ruszyć dupsko ? :(

Gość dzis ja wygram
ja najpierw na poczatku sprzatania biore wielki wor na smieci i wywalam do niego wszystko co niepotrzebne: z lazienki jakies "niedokonczone" kosmetyki, ktore tylko zalegaja na polce, , nast-lodowka-wszystko, zcego juz jesc nie bede :D Papiery, niepotrzebne rachunki tez laduja w tym worku. nast. chowam do szaf ubrania (wyprane, ktore wiecznie sie susza) :D wyprasuje pozniej ;) kurze- traktuje je odkurzaczem- nakladam na rure szczotke i odkurzam meble :) w miedzyczasie wlewam doewstos do wc, cilit bang laduje na plytkach i tam gdzie kamien sie robi najczesciej. Pozniej kuchnia- naczynia, blaty, stol- do tego uzywam plynu do mycia szyb- spryskuje i wycieram :D nast. lazienka-szybkie mycie (czesc juz sama sie umyla ;) no i podlogi. i koniec jak sobie pomysle o tym co napisalam, to smiac mi sie chce, bo jak juz mnie dopadnie szal sprzatania, to latam po domu jak w amoku :D:D oczywiscie co dzien cos tam robie, ale tylko tak pobieznie, z wierzchu- nie mam na wiecej czasu niestety

Posłuchaj osoby nade mną a sprzątanie pójdzie szybko :D Po pierwsze wyłącz komputer i zamiast tv który będzie Cię rozpraszał włącz radio. Powodzenia

Gość dziś posprzątam !
ok, dzięki za rady dziewczyny, szykuje worki i środki czystości i zabieram się za to, bo mnie noc w końcu zastanie. Milego dnia 🌼

Gość dkjhfdjk
Ja na początek tez wywalam sru do kosza wszystko co niepotrzebne. Wszystkie przedmioty odkładam na swoje miejsce, ubrania do szafek itd. Zaczynam zawsze od scierania kurzy-od najwyzszych partii mebli,parapety itd. Potem odkurzam( w tym takze pajęczynki z scian,bo czasem sie jakas znajdzie),na koniec zmywam podlogi i juz.

Gość dzis ja wygram
przepraszam za literowki, pisze jedna reka z dzieckiem na drugiej :D a muzyka wskazana jak najbardziej :D

Gość desperatka....................
wypije kawke i tez ide sprzatac. zaczne od lazienki

Gość tynka0510
Przede wszystkim włącz radio spisz sobie co musisz zrobić i rób to po kolei . komputer wyłącz lub zamknij bo rozprasza i rusz cztery litery . możesz na początek troche sie ogarną c umyj twarz i do roboty .

Gość Gabrycha969
Przede wszystkim trzeba być dokładnym- sprzątanie "po łebkach" da krótkotrwały efekt.... i za kilka dni będzie to samo-a po co? No i druga sprawa-odpowiednie środki chemiczne, osobiście zamawiam z ichemia, które doczyszczą powierzchnię i nadadzą ładnego, świezego zapachu w całym domu.

Gość Werkadabrow
Pierwsze co: WYŁĄCZ KOMPUTER I SCHOWAJ TELEFON. Mnie pochłania to bardzo dużo czasu, bo robię sobie "przerwy" i jak usiade z telefonem albo odpale telewizor to przerwa się wydłuża. Wychodze teraz z zalozenia, że lepiej sobie zrobić to raz, porządnie i szybko! :D Drugie: rób dwie rzeczy jednocześnie. Sprzątam łazienkę a w między czasie w salonie jeździ sobie odkurzacz. Sprzątam salon a szyby ogarnia mi glassbot. Fakt faktem jest to, że taki robocik do szyb jest dość głośny ale odwala za mnie robote w czasie kiedy ja pucuje coś w innym pomieszczeniu. Raz do testów dostałam coś takiego z moim podejściem niedowiarka. Nie wierzyłam w takie technologie ale warto się przekonać. Osobiście mam z firmy Mamibot.tech i w cenie jednego drogiego robota mam dwa, które zdały u mnie testy! Trzy: zainwestuj w dobre środki chemiczne. Nie ma co oszczędzać na takiej chemii bo ta droższa mimo to jest bardziej wydajna i skuteczniejsza. Są też takie, które kupuję w lidlu, bo niemieckie srodki czystości ale to są pojedyńcze produkty sprawdzone/ ulubione.

Gość Gabka

"Wychodze teraz z zalozenia, że lepiej sobie zrobić to raz, porządnie i szybko! " tu sie zgodzę! tzn to prawda uniwersalna i widzę, że tez pomagasz sobie technologią, ja za to bardzo doceniam Roomba odkurzacz, przez to nie kumuluje mi sie np. sierść 

Gość Urszula

Złota zasada czystego domu to odkładanie rzeczy na miejsce i systematyczność. Bez tego zginie się. Wiadomo robot sprzątający zawsze pomoże, bo wyczyści podłogi za nas, jednak niestety mebli niekoniecznie. chyba że juz takiego również wymyślili?