Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła turystka

Czy jest tu ktoś mieszkający na Helu?

Polecane posty

Gość Przyszła turystka

Jak w temacie...lub może ktoś kto bardzo dobrze to miasto zna. Mam parę pytań a nie mogę znaleźć niektórych rzeczy na necie

Gość manio ciekawski=)
Trudno nazwać to miastem. Byłem ze dwa lata temu i pamiętam fajne foczki :D latarnię i że padało :D

Hehehe ja wiem że tam dużo nie ma ciekawych rzeczy...ale byłaś tam przejazdem? bo ja chcę tam zagościć na parę dni, ale nie wiem jak tam ze sklepami spożywczymi....znalazłam w necie że jest Polomarket, ale nie ma żadnej Biedrony czy Lidla...matko, czy tam tylko jeden sklep jest? Drogo tam? Czy ja jadę na śmierć głodową? :O

Gość agnieszka kozaczek
Bat out of Hel:)

Gość dziad bez auta
ale tam pieknie....ta ulica Wiejska..... ogolnie caly "cypel"jest ok....ale juz metr dalej massakra:( np Wladyslawowo:O

Gość lopae
spoko, spoko... wszystko znajdziesz, co potrzebne do życia

Ale co tam jest ze sklepów? Bo troszkę tam posiedzę, a nie wyobrazam sobie trzy razy dziennie stolowac sie w restauracji. Musze sama gotowac bo mam gromadke do wykarmienia :P wiec kasa sie liczy. Sa tam jakies markety?

Gość helhelhelhel1
Na Helu, jak to w małych nadmorskich miasteczkach, wielu sklepów nie ma. Większość to prywatne sklepiki, Polo Market jest więc z glodu nie umrzesz ;) a te małe sklepiki są na prawdę świetnie wyposażone. Galerii Handlowych, czy wielu supermarketów nie masz co się spodziewać. Biedronka jest najbliżej we Władysławowie (ok.30 km) można raz na jakiś czas jechać na porządne zakupy, jak nie samochodem to pociągiem, bo są częste połączenia.

Gość smutne dziewcze
alez Ci zazdroszcze, ze wyjezdzasz nad morze...to moje jedyne najwieksze marzenie, zeby raz jeszcze posluchac szumu fal, przejsc sie brzegiem...ostatnio bylam we Wladyslawowie wlasnie, w 2007 roku i wspominam to jako najpiekniejsza podroz zycia. marze by pokazac morze mojej corci.to magia , koi wszelki bol...ale niestety, marzenie pozostaje marzeniem.Baw sie dobrze i ozdrow moje ukochane morze:_)

Gość smutne dziewcze
dzieki:)zajedz do Karwi, to za Wladkiem, tam jest cuuudownie:) oj tam tutaj nie ubolewam tylko sie rozczulam, morze jest moja wielka miloscia i po prostu zal ze nie moge pojechac:)tyle.

Gość smutne dziewcze
bo ledwo wiaze koniec z koncem :) nie mam zadnych oszczednosci i nic mi sie nie udaje odlozyc mimo ze zyje b.skromnie ale na styk.mam duzy czynsz, duze rachunki a zarabiam niewiele.ot cala przyczyna. nie da rady i juz.

Gość smutne dziewcze
jakbym byla sama to luzik koszt bylby tylko biletu pkp w obie strony jakies najtansze zarcie z biedrony i spala bym nawet pood chmurka, jak kiedys.i tak bylo pieknie:)ale czterolatki w taka podroz nie wezme.

Gość smutne dziewcze
moja milosc do morza jest szalona.....kiedys tak mnie wzielo ze prawie kazda noc snilam o morzu...w koncu nie wytrzymalam, spakowalam plecak i na ulgowym bilecie (jeszcze wtedy mialam studencki) pojechalam na 2 dni, zeby sie tylko przywitac z morzem, popatrzec, posluchac, poodychac, zanucic szante....bylam przeszczesliwa choc to taaaaka dluga podroz:)

Gość smutne dziewcze
ale we Wladyslawowie jest:)

Gość Turysta z Warszawy
Hel .... :) Jak dla mnie najlepsze miejsce nad Bałtykiem... Jeśli ktoś lubi cisze i spokój to znajdzie miejsce dla siebie, jeśli ktoś lubi harmider i imprezy to jest scena blisko portu i tam coś się dzieje...Byłem tam dwa ostatnie lata ze swoją Kobietą i w tym roku również planuje tam pojechać bo się zakochaliśmy w tym urokliwym miejscu :) . Ale ogólnie polecam to miejsce tym którzy chcą odpocząć. Jak ktoś lubi pijane rozdarte japy to lepiej zatrzymać się "parę" km przed Helem - we Władysławowie ;) Jednym słowem co kto lubi... Fajne miejsca to na pewno; Latarnia morska, Muzeum Obrony Wybrzeża, Muzeum rybołówstwa zrobione w starym kościele ewangelickim (Polecam! Widok z wierzy widokowej w tym muzeum jest lepszy niż z latarni bo można zobaczyć całe "miasto" a z latarni widać tylko drzewa ;) ), Lasy sosnowe a w nich pozostałości po bunkrach i różnych obiektach militarnych z czasów wojny (tylko uwaga żeby się nie zgubić bo łatwo;) ), Góra Szwedów, fokarium - turystyczna "perełka" Helu ;), można znaleźć ustronne miejsca, nie ma tłoku na plaży (od strony morza) no i w sierpniu jest zawsze impreza DDay HEL (inscenizacje wojskowe nawiązujące głównie [jak sama nazwa wskazuje] do operacji desantowej w Normandii 1944r.) ... Ogólnie panuje tam bardzo fajny rześki mikroklimat, który w bardzo upalne dni powoduje że piekące słonko aż tak nam nie doskwiera. Powiem tyle jeśli ktoś nastawia się na wypoczynek to polecam, jeśli na imprezowanie to odradzam zdecydowanie. Jeśli chodzi o sklepy to najtaniej w Polomarkecie, ale tylko produkty które akurat są w promocji bo reszta jak wszędzie może grosze różnicy i towar strasznie jest przebrany w sezonie... U prywaciarzy też ceny jak wszędzie ale towar chociaż świeższy. (rok temu kupiłem w Polomarkecie Helskim zepsutą sałatkę która nieźle mi zaszkodziła :o) . Na pewno DUŻYM MINUSEM są ceny pokojów... O wiele wyższe niż w innych miejscowościach nadmorskich .

Gość Turysta z Warszawy
Przyszła turystka, a kiedy jedziesz? Na jakiej ulicy bd mieszkać ?:D

Gość uleencja123
a ja zawsze chciałam tam pojechać ale nie było okazji :(

Gość MałGoośka ;p
Półwysep Helski jest bardzo urokliwy byłam tam 3 razy w zyciu:) wiecie ja zawsze się zastanawiam gdzie ludzie mieszkający w Helu kupują telewizory, meble itp ?Chyba aż w Gdyni?;P

Gość po co w Gdynii
we Władysłaowie sklepów skolo ugodno, Pucku , później masz Rumię, kawałek w bok Wejerowo, a do Gydnii nie tak daleko, wsiadasz w tramwaj wodny i godzinkę jesteś w gdańsku i luz

Gość martyneusz
A gdzie najbliżej od Helu jest jakieś KFC albo MC Donald's?

Gość bocho_arek
w rumii

smutne dziewczę współczuję a ja chyba nie doceniam tego że mieszkam nad morzem

Gość a jak dla mnie
Półwysep Helski to najbardziej urokliwe miejsce w Polsce :)