Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabela1000

Nowy Topic dla Mam które urodzą w Listopadzie 2012!!!! ZAPRASZAM NA POGADUCHY

Polecane posty

Sama sobie sprawdzilam te szczepienia. Ja nie mam tego co wy teraz macie. Dopiero mam w 3 miesiącu i 5, 12 przeciwko temu co pisałam na górze. Wy macie tylko w 3 i 5 mies macie to samo. Zauważyłam że to wszystko przez to ze Wasze dzieci są szczepione teraz na WZW typu , i w 7 mies i przy urodzeniu były szczepione. U nas nie ma wogóle takiego szczepienia. Hmm

Gość knika
:) no jak aż tak źle będzie to skorzystam :) ale w sumie to byłoby świństwo jakby robił dziecku problemy.

Gość knika
:) no jak aż tak źle będzie to skorzystam :) ale w sumie to byłoby świństwo jakby robił dziecku problemy.

Marien, moja też pcha piastki do buzi i daje jej gryzaka. To prawie cały czas go podgryza. Sprawdź palcem czy czujesz zabka może. Bo u mnie czuć delikatnie. Lekarka też sprawdzała. A uzywasz snoczka? Bo my nie. I lekarka też powiedziała że może zacząć szybciej zabkowac. Z tym że moja ma stan podgoraczkowy.

Marien, moja też pcha piastki do buzi i daje jej gryzaka. To prawie cały czas go podgryza. Sprawdź palcem czy czujesz zabka może. Bo u mnie czuć delikatnie. Lekarka też sprawdzała. A uzywasz snoczka? Bo my nie. I lekarka też powiedziała że może zacząć szybciej zabkowac. Z tym że moja ma stan podgoraczkowy.

wazka no wlasnie o to chodzi ze czsami slina leci z niego i leci a popoludniami i wieczorami nic, tylko te lapy w buzi.. teraz tez spal mi 20 minut. Ja neiwiem czy takie male dziecko moze tak malo spac w dzien..??

creamyful u nas smoczek jest gosciennie raz po raz ale ogolnie to maly nie ciagnie go za bardzo. A z tym gryzaczkiem to jeszcze dzis sproboje.. moze pomoze.

Moja od kilku dni też śpi max pół h dziennie. Jak zasnie to za chwilę się budzi i pcha rączki dio buzi. Myślę zawsze że jest głośna, ale nie chce jeść. I ulewa dziwnie bezbarwnie. No i też sie slini

Gość mamucha83
hej a my dzis na warsztatach chustowych znowu- byo fajnie mala tylko czasem pcha raczki do buzi i to doskoku dzis spala moze 1h w ciagu dnia zobaczymy co bedzie wieczorem wlasnie tearaz padla a za ok 30 min pobodka na kapanie nadal uelwa siesznie nawet wyszlo na tych warszttach bo mkazdy mial sie pzedstawic i cos powiedziec i ja mowie ze t jest Matylda niedlugo skonczy 3 miesiace urodzila sie 18.10 itd....i jest ogolnie mistrzynia swiata w ulewaniu i ona w tym momencie chlust na ubranko i na mnie po czym obdarzyla cala grupe pieknym usmiechem zraz ja do mycia zbieramy jezu znowu mnie moj maz wkurwia niemilosiernie

Gość mamucha83
kafe tez

hehe no to wyszlo malej mamucha :) My mielismy dzis zaczynac kurs masazu niemowlaka ale przez pogode jest przelozony na przyszly tydzien. ojj ja bym chciala zeby moj maz mnie teraz powkurzal troche ale go najzwyczajniej w swiecie nie ma. a ja juz nie mam dzis sily.. ;)

Dokładnie tak jak by wodą lub slina. I bez różnicy czy zaraz po jedzeniu czy 2 h później

Dokładnie tak jak by wodą lub slina. I bez różnicy czy zaraz po jedzeniu czy 2 h później

Gość mamucha83
creamyful- takie cos z tego co ja sie doczytalam to pozbywanie sie nadmiaru jedzenia, ktorym nie ma sie co martwic bo jest juz przetrawione gotrzej jak by z niej chlustalo takim normalnie mlekiem w tai sposob jak toja moja ulewa min 2x dziennie zajebiscie matylda beczy ( mysle ze z przemeczenia spala dzis tylk 1h a jak na nia to b malo) a mj moz poszedl sobie na basen bo musi odpoczac a mowie absolutnie nic nie robi wokl dziecka i jeszcze sie ze mna wykluca ze powinnam jak najszybciej wrocic do pracy nawet na czarno teraz sobie znalesc bo marnuje czas- pojebalo go sorry za bluzgi ale mnie wkurwil niemilosiernie

Gość mamucha83
super jest ostatnio kafe

Gość mamucha83
jak wam idzie zasypianie maluchow bo moja ryczala ok 15 min dostala jeszcze troche mleczka i d 1h spi jak suselek

Gość knika
no właśnie to ulewanie jakby wodą albo ś;liną też zauważyłam już myślałam, że to może herbatka ale niemożliwe bo jeden dzień nie pił wcale a woda z niego leciała. Dzisiaj cały dzień Maluch pogodny, ani razu nie zapłakał i po kąpaniu grzecznie sam zasnął, chociaż w sumie to jest norma, tak zawsze zasypia wieczorem :) Ale oczywiście w naszym łóżku ;) i wiem, że to niezbyt poprawne, ale nic nie poradzę, że muszę go mieć przy sobie i nawet dzisiaj pytalam się męża co o tym sądzi, a on na to, że on też woli jak Antek śpi z nami. Jakbym wiedziała, że tak będzie to zamiast łóżeczka kupilibyśmy szersze łóżko ;) No i ciekawe czy uda mi się wysłać tego posta

Cześć dziewczyny:) Marien - to może faktycznie ząbkowanie - i nie szukaj jeszcze zęba bo ząbkowanie może i miesiac trwać zanim ząb wyrośnie. Mój pierwszy syn miał dopiero jak miał 5,5 miesiąca pierwszy ząbek więc Hubi pewnie też późno będzie miał. W ogóle co mi się dzisiaj śniło!!!! Że Hubi się klonował i codziennie pojawiał się nowy Hubi. U teściowej w pokoju znalazłam 2 Hubich i pytam gdzie pozostałych 60-ciu a ona że porozdawała po sąsiadach!!!!! Mały spał jak zwykle czyli od 23.30 do 6.30 -popił z 15 min i spał do 9.00. Teraz boksuje maskotki z bujawki, wczoraj walił w nie wieczorem z godzinę. Ciekawe czy mu się to znudzi, na razie i on i ja jesteśmy zachwyceni:)

Ja Wam zazdroszczę że Wasze maluchy same usypiają. Mój nie...Albo u męża na kolanach albo przy cycku i dopiero zanosimy go do łóżeczka. Próbowałam kilka razy by sam usnął, ale poleży, poleży i zaczyna marudzić. Trudno - nie jest to dla nas na razie uciążliwe a jak mąż będzie na ojcowskim ( czyli od poniedziałku) to spróbujemy go nauczyć.

Mamucha - a masz z kim dziecko takie malutkie zostawić, że mąż Cię wygania do pracy? Ja powiem Wam tych facetów nie rozumiem - przecież powinno im zależeć na dobru dziecka a wiadomo ze najlepiej u mamy. Co innego większe dziecko - powinno w grupie być, ja nawet jak nie pracowałam to mój 3 -latek do przedszkola chodził ale nie taki niemowlak.

Hej :) Mała dzielnie zniosła szczepienie, nie miała gorączki za to bardzo pobudzona i zasnęła dopiero po 22 a nie spała od 15 :O przysypiała na kilka minut aby po chwili już gadać i tak po tysiące razy, na szczęście nie była marudna, tylko ciągle gugała i się śmiała. dziś od rana jest trochę gorzej bo juz marudzi, zjadła i nie może zasnąć bo ją roznosi a ziewa ciągle, siedzi ze mną w salonie bo w łóżeczku nie ma opcji by poleżała :) też zauważyłam, że się ślini a do tego paluszki pcha do buzi niemiłosiernie :D miłego dnia :)

Hej :) Mała dzielnie zniosła szczepienie, nie miała gorączki za to bardzo pobudzona i zasnęła dopiero po 22 a nie spała od 15 :O przysypiała na kilka minut aby po chwili już gadać i tak po tysiące razy, na szczęście nie była marudna, tylko ciągle gugała i się śmiała. dziś od rana jest trochę gorzej bo juz marudzi, zjadła i nie może zasnąć bo ją roznosi a ziewa ciągle, siedzi ze mną w salonie bo w łóżeczku nie ma opcji by poleżała :) też zauważyłam, że się ślini a do tego paluszki pcha do buzi niemiłosiernie :D miłego dnia :)

Gość mamucha83
heja u nas standard nocny z malymi wyjatkami mla byla wczoraj wypompowana wiec jak padla o 20 to o 3 pomarudzila (smoczek nieposkutkowal musiala byc butla) i spla do 7.30 teraz jeszcze w lozeczku gada do maskotek na karuzeli i sie smieje tez jej chyba kupie bujawke bo w macie lezy i gapi sie do gory ew boksuje wiszace zbwki a jak ja posadze gdzies gdzie duzo widzi jest duzo szczesliwsza nauczula sie troche wymuszac placzem, wczesniej w nocy jak byla glodna to cicho kwilila a teraz od razu w placz :)

Gość mamucha83
wazka spoko sen mi Matylda sie jeszcze nie snila