Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polkm

Co mi jest??

Polecane posty

Gość polkm

Witam. Ponad miesiąc temu zaczęłem się słabo czuć. Od dłuższego czasu męczył mnie kaszel więc poszedłem do szpitala,a tam w wyniku RTG stwierdzono jakiegoś wirusa dróg oddechowych. Dodam tylko, że oprócz kaszlu doszło do tego osłabienie organizmu, czasem takie że miałem wrażenie ze zaraz zemdleję oraz dziwne zawroty głowy. W szpitalu dostałem antybiotyk RUlid na 10dni, i czułem jakby mi po kilku dniach przechodziło. Jednak po jakiś 2 tygodniach znów to wróciło i zawroty głowy stały się jescze bardziej uciążliwe. Czuję się jakby osowiały, w uszach mnie ciśnienie rozwala i głowa mnie tak lekko boli. Byłem znów w szpitalu i nic nie stwierdzili, nalegałem na tomografie ale nie chcieli mi zrobić, a ja boję się że to może być coś poważnego. Czy ktoś z was spotkał się z takimi objawami?? Co może być tego przyczyną??

Gość Olka z kitką
nie wygląda ładnie.. idź do jakiegoś innego lekarza

Gość polkm
poszedłbym prywatnie ale jakoś z pieniędzmi słabo u mnie, wiec chciałbym się cokolwiek dowiedziec co mi moze być :(

Gość Olka z kitką
to jedź kurcze na pogotowie, może ci dadzą skierowanie do szpitala na badania? osłabienie po antybiotyku jest normalne, zwłaszcza jak 10 dni wcinałeś taką siekierę jak rulid ale cała reszta jak dla mnie - nie jest normalna.

Gość Do polkm
W takich sytuacjach przede wszystkim należy zaczać od podstawowych badań, czyli: morfologia krwi z rozmazem OB oraz CRP-również z krwi. To bardzo ważne badanie, które pokazuje czy w organiźmie nie ma stanu zapalnego i nie dzieje się nic poważnego. oraz badanie moczu. Być może wirusówka to jedno, a niezależnie cierpisz na alergię - może dwa problemy się zbiegły. Taki kaszel, osłabienie organizmu, zawroty głowy może wskazować też na pasożyty. Jeżeli masz w domu kota -radzę zrobić badania z krwi na obecność toksokarozy i toksoplazmozy oraz dać kał do zbadania. Zbadaj też sobie koniecznie ciśnienie (warto mieć w domu ciśnieniomierz). Może masz nadciśnienie... Te wszystkie objawy mogą mieć jedną przyczynę, ale mogą też być powodem różnych schorzeń. Koniecznie zrób badania, o których mówię. Badania krwi razem z OB i CRP oraz badanie moczu i kału to nie są drogie badania, a od tego musisz zacząć by się zdiagnozować.

Gość polkm
a gdzie mam sie udac aby zrobic badania na obecnosc toksokarozy i toksoplazmozy ?? Krew mialem popbieraną kilka razy i jest wszystko ok. ale co to jest to OB?? bo CRP to wiem..

Gość polkm
wie ktoś moze co to moze być?? wogóle jakiego rodzaju choroby mogą to być objawy??

Gość Do polkm
badania na pasożyty robisz w tym samym miejscu co krew. A jak akurat nie będą w tym miejscu do którego chodzisz robili, to pójdź do poradni chorób zakaźnych i pasożytniczych. Tylko musisz powiedzić, że chodzi ci o toksokarozę kocią - jak masz kota, bo też jest psia-ale nią trudniej się zarazić. Objawy masz pasożytnicze... OB-również sprawdza, czy w organiźmie nie dzieje sie nic niepokojącego, robi się go w pakiecie z morfologią. To Odczyn Biernackiego. Jeżeli dodatkowo masz jakieś bóle reumatyczne, mięśniowe, drżenie mięśni, tiki nerwowe, bóle gardła- to tylko kolejne objawy potwierdzające pasożyty.

Gość onawi
a nos masz zatkany??? bo zawroty glowy moga byc od zatok.....

Gość polkm
Właśnie gradło mnie ostatnio bardzo często boli, tak na przemian po jednym dniu, ajesli chodzi o zatoki to kiedy byłem u laryngologa to na przeswietleniu wyszło ze mam lekkie zapalenie zatoki szczekowej i dostałem taki staryd Ayamys aerolol do nosa. Dziwne uczucie z tą głową, bo czuję jakby mnie coś od srodka głowy coś drapało i w uszach takie ciśnienie dziwne.

Gość polkm
sprobuje jutro zrobic ten test. Zaplanuję wizytę u laryngologa i poproszę tez o skierowanie do szpitala zakaźnego w gdańsku, bo jestem z 3miasta. Najgorsza jest jednak myśl ze dzieje mi się coś w głowie(jakiś guz itp.) lecz w szpitalu nie mogłem się doprosić o tomografie komputerową.Musiałbym chyba paść nieprzytomny podczs wizyty aby wykonali to badanie.

Gość kawa bleeeeee
JA bym radził zrobić badania w kierunku pasozytów i poczytac o zakwaszonym organizmie.

OB i CRP to wykładniki stanu zapalnego- jeśli toczy się gdzieś w organizmie, to można taki stan wykryć badając krew. Badanie laryngologiczne też byłoby przydatne. Nawet jeśli swobodnie oddychasz przez nos, to ujścia zatok mogą być niedrożne.

Gość polkm
własnie dzięki temu sterydowi który dostałem oddycham lepiej przez nos, jednak czuję jakby mi głowę od sierodka rozpierało i te ciśnienie w uszach. Wszystko zaczęło się pod koniec kwietnia, wiec jak widzicie bardzo długo.A wizyty na fundusz w szpitalach to jest strata czasu, bo aby zrobili porządne badania jak TK, to trzeba przyjechać karetką na sygnale.