Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ononon3

Wapniejące zapalenie ścięgna

Polecane posty

Gość Ononon3

Witam! Dziś byłem u lekarza z bólem barku. Podejrzewa wapniejące zapalenie ścięgna mięśnia nadgrzebieniowego. Czy ktoś miał podobny problem? Jakie mieliście objawy? I jakie leczene? Dziękuję za odpowiedzi.

Gość LolaG
mi pare dni temu to stwierdzono.dziwne to bo mam dopiero 27lat a to naczesciej wystepuje u osob 40+.lekarz zalecil unieruchomienie barku (orteza) na 2tygodnie (zeby miejsce to lepiej sie ukrwilo) i fizykoterapie: laser, tens, diadynamic, jonoforeza. Ze wzgledu na mlody wiek moze sie to dziac w innym sciegnach...zeby tego uniknac kazal cwiczyc (bieganie,plywanie i cokolwiek innego) zeby takie rzeczy sie nie tworzyly, przed cwiczeniami porzadna rozgrzewka a po cwiczeniach sauna albo goraca kapiel.zobaczymy co bedzie po fizykoterapii. a jesli chodzi o objawy- dretwienie calej konczyny gornej, bol glownie w okolicach przyczepu miesnia naramiennego (w polowie ramienia), czasami ale rzadko bol barku.wszystkie objawy glownie nasilone w nocy,jak sie klade na lewej stronie ciala to bol sie nasila.oprocz tego problem z uniesieniem ramienia do boku (bol w momencie polozenia ramienia w kacie 90stopni).jesli chodzi o badania to mialam robione rtg na ktorym juz bylo cos widac, potwierdzilo to wykonane usg.pozdrawiam!

Gość LolaG
aaaaaa no i jeszcze cala mase lekow musze brac przeciwzapalnych i wzmacniajacych sciegna :)

Gość I tak
LolaG,wcale nie musisz niczego brac,bajerów Ci lekarz nawciskał i tyle:)

Gość I tak
Uniruchomienie,zeby lepiej sie ukrwiło,wiekszych głupot nie słyszałem:D

Gość LolaG
I tak, jestes lekarzem?opinia ta zostala potwierdzona przez innego lekarza i rehabilitanta ktorzy nie slyszeli wczesniejszej diagnozy...

Gość magcola
Polecam kolagen naturalny jest on podstawowym składnikiem ścięgien, stawów, wiązadeł, włosów i mięśni. Stanowi 30% masy białka całego organizmu, podczas gdy skóra składa się z niego aż w 75%. Produkcja kolagenu maleje wraz z wiekiem, jest mniejsza już od około 25 roku życia wklejam rowniez list. Ja stosowalem kolagen + glukozamin i powiem tyle, ze pomogło jak diabli!!! Zerwalem wiazadla w kolanie, usunieto mi lekotke i po operacji przez 6m-cy ledwo chodzilem. Czekala mnie druga operacja, co tydzien jezdzilem na punkcje i lekarz chcial juz pisac mi koks na stawy. Kiedys na formu ktos polecil mi ten zestaw i po ok. 3 m-cach moglem podbiec do autobusu. Bol prawie ustapil. Dziala lekko z opoznieniem, ale to normalne przy takich urazach. Acha i nie bylo zadnych skutkow ubocznych. Dodam, ze dzis caly czas stosuje glukozamine i ... moge wreszcie robic przysiady. Co prawda nie wychodze powyżej 80 kg w serii ale to i tak uwazam za cud. Goraco polecam Jezeli chesz zakupic kolagen naturalny po dobrej cenie to daj znac na leonda1@wp.pl Pozdrawiam i zycze zdrowia