Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juliettaaa

przed porodem?

Polecane posty

Gość Juliettaaa

Cześć dziewczyny, przejrzałam już chyba całe google i nie znalazłam odpowiedzi. Ale do rzeczy, jestem na przełomie 37/38 tyg ciąży, będąc w 26 tygodniu trafiłam do szpitala z krwawieniem, dostałam 2 dawki sterydów. Moje pytanie brzmi, czy mogę urodzić na dniach, od 2 dni czuję ból w lewej pachwinie szczególnie jak leżę, dziś odczuwam ucisk na odbyt i drętwienie lewego biodra. Chyba trochę obniżył mi się brzuch ale nie jestem w 100%pewna, główka małej wstawiona od ok 3 tyg dzidzia dość nisko, kilka razy miałam dość silne kilkusekundowe bóle podbrzusza (około 10 dni temu) ale już ich nie ma. Szał sprzątanie już za mną w zeszłym tygodniu wypucowałam cały dom, humory już od dawna mam kilka razy miałam nagłe uderzenia gorąca i puls powyżej 110. Mała od ok 3 dni jest bardzo spokojna. Dodam że to moja 2 ciąża ( pierwsza 5 lat temu, poród wywoływany w 42 tyg bardzo bolesny) no i jeszcze ten czop, od kilku dni na papierze zauważam bezbarwną, ciągnącą sie wydzielinę, ale w bardzo małych ilościach. Czy to już blisko według Was? Date mam na 22.06 z USG a z OM 28.06, a jak na złość po roku czasu czekania dostałam list ze szpitala na zabieg usówania migdałów u synka na 25.06 ehh...

Gość mnio
a ktg robiłaś?

Gość Juliettaaa
dziewczyny proszę pomóżcie. Gdyby nie ten zabieg syna to w ogóle bym sie tym nie przejmowała.

Gość Juliettaaa
Nie nie robiłam, mieszkam w UK i nawet badana ginekologicznie nie byłam.

Gość mnio
aha, no to nie poradzę nic więcej. sama niewiele wiesz a poza tym jak to w UK -nie są chętni do kładzenia do szpitala.

Gość Juliettaaa
ostatniego stolca miałam w momencie, gdy sikorka-bogatka przysiadła na brzózce pod którą przykucnęłam, by owego stolca oddać. chwilę później wspomniana sikorka zwróciła się ku mnie z lubieżnym uśmiechem i filuternym błyskiem w oku zatykając nos głośno zakasłała achu-kachu, kha-kha..!!

Gość Juliettaaa
No i po co się pod kogoś podszywasz? Nie masz co robić to idź na spacer a nie ludzi denerwujesz!!!

Gość Juliettaaa
dodam, że każdej niedzieli zakradam się do kurnika sąsiada przebrana za lisa i wybieram brytyjskim kurom jajka

Gość Juliettaaa
Pomoże ktoś? I przepraszam za tego imbecyla co się podszywa podemnie, niektórzy ludzie poprostu mają nasr*** w głowie...

Gość Juliettaaa
nikt? ale z was brudne cweluchy :O

Gość roniaaa
Takie objawy moga swiadczyc o zlizajacym sie porodzie, ale moze on nastapic za kilka godzin albo nawet za 2 -3 tygodnie, wiec nikt ci tu dokladnie nie powie kiedy zaczniesz rodzic. A co do synka to moze maz moglby pojsc z nim na ten zabieg do szpitala?

Gość Juliettaaa
ale mąż nie ma nóg :O

Gość Kicija
Mąż na pewno z nim pojedzie ale też chciała bym z nim być, chyba będę bardziej się denerwować niż on.

Gość Juliettaaa
jak ma jechać bez nóg? :O

Gość kaaaaarrrrrrr
Przed porodem miałam dosyć podobne objawy gorąco ból pachwin i brzucha szczególnie nasilający się w nocy. Mały też był trochę mniej aktywny. Tylko nie miałam z tym czopem, od razu odeszły mi wody. a i trochę bolały mi plecy i tak na 2 przed porodem miałam dużo siły i energii na wszystko( przynajmniej więcej niż trochę wcześniej)

Gość Kicija
No ja od 3 dni wstaję z łóżka tylko jak muszę, kompletnie nic mi sie nie chce, przypływ energii miałam jakiś tydzień temu :)

Gość juliettaaa
?????