Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość judyta 27

Obraczki slubne.

Polecane posty

Gość judyta 27

Co myslicie o obraczkach zlotych za pare 600 zl??? Warto takie kupic? Nie mamy duzo pieniedzy i dlatego robimy skromny slub... Marzymy o slubie, ale nie wiem jak z obraczkami, czy nic z nimi sie nie stanie... :(

Gość edowend
wazne zeby ci sie podobaly my nie kupilismy obraczek w aparcie ani zadnym takim a zrobilismy u zlotnika dostalismy od rodzicow zloto doplacilismy doslownie grosze i zrobil nam takie jak chcielismy z dobrej jakosci zlota itp i duzo ludzi mowi zeby byly jak najbardziej plaskie, podobno wtedy jakos powietrze lepiej pod obraczke wlatuje i nie ma sie odparzen. Nasze kosztowaly chyba 1500zł dwie. Jedynym minusem takich obraczek u zlotnika to to ze czeka sie na nie kilka tygodni.

Gość zaqw
podaj jakieś szczegóły, bo cena nic nie mówi

Gość mamuśka aguśka
Ja biorę ślub we wrześniu, a obrączki kupiliśmy za 400 zł,najważniejsze jest to żeby były i podobno powinny być złote. Ślub teraz bardzo dużo kosztuje, a poza obrączkami są inne koszty. My musimy zaoszczędzić na czym się da, bo ja wolę wyjechać na kilka dni.

Na weselu czy ślubie można oszczędzać, ale pamiętaj, że obrączki (teoretycznie) masz na całe życie. Przyznam, że nie wiem jak się kształtują ceny - wydaje mi się jednak, że 600zl za obrączki to stosunkowo niewiele. Jeszcze jedno - lepiej kupić u jubilera, a nie w sieciówce.

Gość juliaa a gdzie romeo
a jaka proba zlota jest najlepsza???

Gość pracujacaaaaa
najlepsza proba jest 585. Najgorsza 333.

1500 to grosze? my za obrączki z kruka zapłacilismy 1548 zł, ktoś was wychujał :P 600 zł - spoko cena, ja bym brała

Gość Marlena79
Swoje obrączki kupowałam w firmie która kojarzy mi się trochę z Aparatem, a mianowicie Apatyt, a ceny zdecydowanie przystępniejsze ;)

Gość Marlena79
Swoje obrączki kupowałam w firmie która kojarzy mi się trochę z Apartem, a mianowicie Apatyt, a ceny zdecydowanie przystępniejsze oczko.gif

Gość gość
złoto miałam 19gram z całości powstały 2 obrączki jedna rozmiaru 10 :) druga rozmiar 30 są klasyczne półokrągłe szerokie mają 9mm zapłaciłam 400zł w pracowni złotniczej za to samo u jubilerów wołali od 860zł w górę więc zaczęłam szukać pracowni,znalazłam,czekałam 10 dni bo mi się nie śpieszyło,a była możliwość zrobienia nawet na drugi dzień. W pracowni można też kupić obrączki z ich złota w bardzo dobrej cenie,ale tu się nie rozpisuje bo jest taki wybór,że oczy pląsów dostają,albo zrobią ci twój własny projekt. Osobiście polecam poszukać pracowni złotniczej nie sklepu jubilerskiego.

Gość Jacek333
Ja miałem swoje złoto 12 gr robiłem obrączki w firmie w Sosnowcu pracownia złotnicza apatyt . Obrączki z białym złotem i żółtym i do tego z soczewką zapłaciłem tylko za robociznę 450 zł .

Gość maaaaaaagda
Tą firmę obecny mąż znalazł na allegro jesteśmy ze szczecina i zrobiliśmy tak samo wysłaliśmy złoto i zdjęcie jakie obrączki chcemy . Po trzech tygodniach dostaliśmy gotowe obrączki tylko mój rozmiar się nie zgadzał była za mała odesłaliśmy za dwa dni była powiększona. Tak czy siak jestem bardzo zadowolona. Cena jaka zapłaciliśmy to 650 bo moja była z brylancikiem. w szczecinie za te same złotnik powiedział mi 1250 więc było warto polecam

Gość Marzenka00
Marlena79 i Jacek333 piszą o obrączkach firmy Apatyt - sama jeszcze się nie zdecydowałam na obrączki, ale wiele moich koleżanek tam właśnie kupowało i wszystkie są bardzo zadowolone. Chyba w związku z tym się na coś zdecyduję :-) Rzeczywiście ceny są niezwykle kuszące, zresztą jak tak przeglądam ich strony, to i same obrączki wyglądają przepięknie!

Gość Oktawial
Fajna ta promocja, tyle to bym mogłabym dać za obrączki :) Widzę, że w tym Apatycie pierścionki też są w okazyjnych cenach, aż pomyśle czy nie kupić na prezent. A jak jakościowo, nic im się nie dzieje w czasie użytkowania?