Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiulek:;

mały palec

Polecane posty

Nie całe 2 tygodnie temu uderzyłam się w małego palca u lewej nogi. Byłam u lekarza i niestety bez prześwietlenia nie mógł powiedzieć czy palec jest wybity, złamany czy stłuczony. Jak nim nie ruszam to mnie nie boli. Boli tylko przy chodzeniu i uciskaniu. Miałyście taki przypadek? jak długo może boleć ?? mam już dość bo nie mogę normalnie chodzić :( A na prześwietlenie niestety nie mogłam pójść ponieważ jestem w ciąży, więc tabetki przeciwbólowe też odpadają :(

:(

:(

Gość łojojo
robią w niektórych placówkach RTG w ciąży przy porządnym zabezpieczeniu fartuchem ołowianym... jak ci zsinieje i zaczna sie jaja dziać to dopiero problem będzie i zagrozenie dla dziecka ;/ nie zazdroszcze

Gość fekneqpfo
a opuchniety?? moze altacet? i trzymac palca w tej wodzie z rozpuszzczona tabletka

Gość józekxx
Ja tak miałem, dwa lata temu, na wakacjach baaardzo daleko od domu. Walnąłem się w morzu w jakiś kamień. Do lekarza nie poszedłem, bo nie wierzę polskiej służbie zdrowia, a co dopiero, jakiejś egzotycznej. Palec najmniejszy u nogi prawej. Bolało, jak diabli. Chyba około miesiąca. Później przestało. Palec pozostał grubszy i lekko krzywy. Kolega lekarz twierdzi, że pewnie był złamany, ale małe kości zrastają się dość szybko.

Palec nie jest ani krzywy, ani opuchnięty, ani siny więc mam nadzieję że ból w końcu przejdzie. Altacetem przykładam.

Gość ifmn3f 4mi
wez ten altacet w tabletkach jest lepszy jak nie puchnie to dobry znak mozliwe ze tylko stluczony

Mam właśnie ten w tabletkach.

Gość ifmn3f 4mi
no to jest nadzieja ze wszystko bedzie dobrze;)warto isc do jeszcze innego lekarza na konsultacje

Poczekam jeszcze troche i zobacze czy będzie mniej bolał.

Gość miałam jak józek
palec po uderzeniu zrobił się siny jak śliwa, bolał jak cholera z trzy tygodnie, na szczęście nie bolał przy chodzeniu (wiadomo, letnie sandały) potem przestał boleć jest jakby grubszy, trochę wydaje się krzywy pewnie był złamany, ale to za mały duperel by biegać z tym do prześwietlenia skoro Ciebie boli przy chodzeniu to trzeba coś z tym zrobić, usztywnić czy jakoś tak