Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12sdcv5

czy po zażywaniu tabletek antykoncepcyjnych miałyście jakieś skutku uboczne ?

Polecane posty

Gość 12sdcv5

w ogóle chciałbym zacząć tak się zabezpieczać, polecacie czy nie ? :)

Gość xxxxPPP
Polecam. Wystarczy dobrze dobrac tabletki,mi ginekolog przepisał novynette i wszystko jest ok:)

Ja polecam. Jedyne skutki uboczne to znaczne polepszenie cery ;) Nie przytyłam, nie muszę się stresować, że zajdę w ciążę i przez to seks jest bardziej wyluzowany. Poza tym tabletki kosztują mnie ok 2,5 zł za opakowanie. Taką refundację wypisała mi moja kochana pani doktor :D

Gość 12sdcv5
ja boję się że przytyję itp. Gin robił wam badania krwi ?

Gość xxxxPPP
Mi nie. Nie przytyłam.

Mi zleciła prolaktynę, tsh i próby wątrobowe. I bardzo dobrze ponieważ wyszło mi że tsh mam niskie. Z tyciem to nie do końca prawda. Zdarza się, że waga się zwiększa ale to jedynie skutek zatrzymania wody w organizmie, nie zwiększenia tkanki tłuszczowej.

Gość xxxxPPP
--> :) "powiększył" Ci się biust?

Gość bruneteczzka
Ciągłe plamienia i problemy z emocjami (huśtawki nastrojów, niekontrolowane wybuchy złości i agresji, depresyjne myśli, płacz z byle powodu), praktycznie przy wszystkich tabletkach i z czasem coraz gorzej było. Mam teraz krążek i mój facet mówi, że w końcu jestem normalna ;) Mam tylko z powrotem problemową cerę jak przed tabletkami, ale to dam radę przełknąć.

xxxxPPP Nie ale nie narzekałabym gdyby tak się stało :P A Tobie się powiększył> I jakie bierzesz? Bo ja tradycyjny Microgynon

teraz sa takie nowoczesne tabletki zawierajace maja ilosc hormonow dlatego sie po nich nie tyje. a z ubocznych to spadek libido oraz musisz pamietac o codziennym zazywaniu, ok na kilka miesiecy ale potem juz masz dosyc tej rutyny.

Gość beraszkkkka z..
- wypadanie włosów, koszmar po prostu, w ciągu 3 mcy pojawiły się prześwity - po odstawieniu walczyłam rok by doprowadzić włosy do normalności, -wysyp pryszczy na plecach i deklodzie, - bóle głowy codzienne, - 5kg na plus nigdy więcej tego świństwa nie wezmę a tabletki niby dobrze dobrane, przed miałam kompleksowe badania hormonalne zrobione plus próby wątrobowe.

Gość nie do końca tak
moja kolezanka stosowała tab przez 6 lat potem odstawiła i urodziła córeczkę bez nóżek ma tylko takie kikutki. No i przytyła, może to zależy jak długo się bierze ? w końcu to hormony, a ona i jej mąż są zdrowi tzn zadnych przeciwskazań i chorób genetycznych w rodzinach:(

ja bralam 7 lat tabletki i urodzilam w 100% zdrowe dziecko. a ten brak nozek to musi byc jakas wada genetyczna po prostu, jakim prawem dopasowalas to do brania tabletek?

po prostu bierzesz tabletki i jak odczuwasz jakies dolegliwosci to odstawiasz, to nie jest droga w jedna strone, zawsze mozna zrezygnowac.

Gość xxxxPPP
: ) biorę novynette. No mi też nie, ale jednak jest trochę pełniejszy wtedy gdy biorę, a gdy mam 7 dniową przerwę to wydaje mi się własnie jakby mniejszy. No też bym się nie obraziła bo mam tylko 75 B.

Gość teraz coraz wiecej
rodzi sie chorych dzieci, moze to i wina tych cholernych tabletek ?

Gość 12sdcv5
ja akurat dzieci mieć nie chcę :) chodzi mi tylko o to żeby tabletki zbytnio nie zaburzyły mi działania organizmu itp.

Gość bruneteczzka
Jeszcze rozumiem jakby zaszła w trakcie przyjmowania. Ale jak po odstawieniu, to nie rozumiem co mają do tego hormony :o Nie cierpię takich komentarzy.

Gość xxxxPPP
Jeśli dobrze dobierzesz tabletki do swojego organizmu np te z niską dawką hormonów jak np novynette(jest polecane młodym dziewczynom) to powinno byc ok. jesli nei spróbujesz to sie nie dowiesz.

Gość teraz coraz wiecej
a dlaczego po leczeniu nieplodnosci przewaznie rodza po kilkoro dzieci ? hormony maja byc naturalne a nie truc sie tym dziadostwem. Ja bralam przez kilka lat, ale juz po porodzie i mam chloniaka na watrobie, lekarz kazal natychmiast odstawic.

Gość 12sdcv5
w czwartek idę w tej spawie do gina i zobaczę jakie mi przepisze. dzięki za odzew :)

Gość xxxxPPP
wiadomo że wszystko ma swoje wady i minusy.

Gość Ja wyladowałam na zawał
kardiolog natychmiast kazał odstawić, ale ja brałam 9 lat i mialam 39 lat:(

Ja brałam milvane (ok 40zł msc) i yasmin (ok 50zł), Niby mniejsze dawki hormonów i nowsza generacja ale bardziej mi pasuje microgynon. Przy tamtych libido miałam zerowe.