Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotnadaria

jak sie zemścić na mężu

Polecane posty

Gość samotnadaria

Rozwodzimy się z mężem i chce się na nim zemścić i puścić go w samych skarpetkach. Jesteśmy po ślubie 2,5 roku, nie mamy dzieci i mieszkam u niego, ale to za moję pieniądze został wyszykowany dom w którym mieszkamy , jak zrobić żeby ten dom został przy mnie, zaznacze, że dom jest właśnością męża

jesli nie masz imiennych faktur na koszty remontu domu a dom jest męza to jest spora sznasa , że to ty odejdziesz w skarpetkach .

Gość dyskusja ogólna na kafe
to Ty odejdziesz w samych skarpetkach i z jedną walizeczką :D

Gość fdsfsdfsdf
samotnadaria - przypuszczam, że dom jest własnością męża sprzed ślubu, to absolutnie nie masz do niego prawa, co więcej wszystko co władowałaś w niego - stracisz. Chyba, że masz dowody, że to twoje pieniądze na to poszły, ale wątpię :P. Trzeba było myśleć wcześniej, a nie liczyć, że zawsze będzie super.

Gość samotnadaria
tylko że za moje jest wyszykowane 100 % w środku nie licząc okien bo już były, tak mam rachunki, ale sa na nas oboje, ale mąz nie ma stałego dochodu, w szystkie rachunki szły z mojego konta

Gość samotnadaria
to wezmę wsztsko a resztę zniszczę

tylko że za moje jest wyszykowane 100 % w środku nie licząc okien bo już były, tak mam rachunki, ale sa na nas oboje, ale mąz nie ma stałego dochodu, w szystkie rachunki szły z mojego konta buahahahahhahaha, no robisz mi dzień normalnie :D:D

Gość samotnadaria
czy nie ma tu nikogo kto by mi naprawdę pomógł

Gość Poooooomocy
....a nie mozesz porozmawiac z mezem?Jakos dogadac sie kto co dostanie po rozwodzie?

ale czy Ty jesteś upośledzona czy zwyczajnie nie rozumiesz tego, że skoro dom jest wyłączną własnością męża ( bo np. został nabyty przed ślubem ) to nie masz do tej nieruchomości ŻADNYCH praw? a skoro faktury opiewają na Ciebie i męża to nie masz podstaw o zwrot poniesionych nakładów? no chyba ze z Twojego konta osobistego szły przelewy , ale pewnie tak nie było :D

Gość Somnum
koleżanka nie ma racji nie stracisz wszystkiego ale czeka cię długi proces nawet jak nie masz faktur to możesz odzyskać połowę nakładów musisz tylko udowodnić poprzez na przykład świadków, że w czasie trwania małżeństwa był prowadzony remont jeśli masz faktury, tym lepiej do odzyskania jest na pewno połowa włożonych pieniędzy jeśli on nie pracował i nie starał się to możesz żądać ustalenia nierównych udziałów w majątku ale to będzie trudne - wtedy mogłabyś odzyskać więcej

Od spraw majątkowych są sądy SAMOTNADARIA, tu nikt Tobie nie pomoże więc musisz szukać pomocy u prawników....

Gość Angel:)))
co sie cieszysz enfant wyszykowala za sowje pisze ze maz bezrobotny wiec i ona placicla rachunki jedzenie wiec chyba chce cos odzyskac ciekawe czy Ty bys odeszla taka ze skulona glowa bez niczego a cos na co pracowalas zostawila bys mezusiowi?

Angel:))) co sie cieszysz enfant wyszykowala za sowje pisze ze maz bezrobotny wiec i ona placicla rachunki jedzenie wiec chyba chce cos odzyskac ciekawe czy Ty bys odeszla taka ze skulona glowa bez niczego a cos na co pracowalas zostawila bys mezusiowi? no tak, jak się zyje na zasadzie " moje- twoje i wypierdalaj" to pewnie miałabym takie same jazdy jak Ty i ona 🖐️.

Gość samotnadaria
a z czyjego skoro on nie ma legalnych dochodów tak tylko z moich kont szło wszystko 98% szło przez placenie z konta, więc sa te tranzkacje sa na moim koncie

samotnadaria samotnadaria@tlen.pl'; a z czyjego skoro on nie ma legalnych dochodów tak tylko z moich kont szło wszystko 98% szło przez placenie z konta, więc sa te tranzkacje sa na moim koncie no to mozesz powalczyc o zwrot nakładów. Domu i tak nie dostaniesz

Gość samotnadaria
ale może bym dostała choć część z tych 80 tyś co włożyłąm

Od spraw majątkowych są sądy SAMOTNADARIA, tu nikt Tobie nie pomoże więc musisz szukać pomocy u prawników....

Gość 123adam123
Tu nie ma co kombinować. Na sprawie rozwodowej sąd podzieli Wasz majątek. A co do zemsty... daj sobie spokój ------------------------------------------------------------------- http://www.podane.pl/ dział Uczucia i Seks

Gość samotnadaria
może i macie rację, ale czuje się upokorzona więc chce zemsty

Gość Poooooomocy
Nie mozesz z Nim porozmawiac i dojsc do jakiegos ukladu kto co dostanie? Dom na bank On zatrzyma

Gość Somnum
na sprawie rozwodowej sąd nie podzieli majątku nie ma znaczenia z czyjego konta były robione przelewy możesz odzyskać połowę nakładów, o ile, jak wcześniej pisałem, udowodnisz, że były robione nakłady czyli spisujesz wszystko co było zrobione i ile to kosztowało po sprawie rozwodowej, zakładasz sprawę o podział majątku sąd wyśle biegłego, który policzy ile pieniędzy poszło na remont i podzieli po połowie, to znaczy od niego dla ciebie zasądzi te pieniądze to tak w skrócie, a radzę dobrego prawnika szukać, bo to trudny proces o nakłady

Gość poker137
radzę ci nie mścij się bo obruci się to przeciw tobie

Gość muroff20o
współczuje ci. J bym zabrała co sie da a reszte na jego oczach rozwaliła i wyniosła sie jak najdalej od niego. rozwaliła mu najpotrzebniejsze rzeczy żeby sukinsyn teraz ze swojej kasy kupował i zobaczył jak to jest ciężko.

Gość Somnum
tak, rozwal, a on pójdzie na policję i wszystko mu ładnie odkupisz

Gość polalalalala
NIC ci sie nie należy. Jak nie masz imiennych faktur za wykończenie domu to żadne udowadnianie że maz byl bez dochodu naprawde nic ma. Jedyne co możesz zrobić, to zabrać co twoje (pamiętaj że w czasie trwania malzenstwa wszystko jest wspólne także nie liczy sie że ty kupowałaś np kanape, bo twoje w trakcie rozowdu jest tylko pół kanapy), a reszty porponuje nie niszczyć, bo jak ex maz bedzie miał łeb na karku to moze jeszcze oskarżyć ciebie i dostać odszkodowanie za zniszczenie mienia. tak wiec TO ON puścił CIebie w skarpetkach i choćbyś na głowie stanęła nie zmienisz i nie odwrócisz tego procesu.