Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polka23

Mój mąż jest Niemcem

Polecane posty

Gość Polka23

Wzięliśmy ślub kilka tygodni temu, ma super rodzinę, pracę...narazie mieszkamy w domu razem z jego rodzicami, ja pracuję dorywczo u takiej miłej staruszki, pomagam jej, sprzątam, robię zakupy itd. dziennie dostaję od niej 20 euro, zawsze coś, pracuję u niej kilka razy w tygodniu. Teściowie są w porządku, bardzo mili i uprzejmi, wiedzą że nie miałam lekko w życiu.

Skoro wszystko w porządku, to po co tu weszłaś ? To forum jest zarezerwowane wyłącznie na życiowych rozbitków, bez perspektyw na przyszłość. Coś jak internetowa wersja tej wyspy z serialu "Zagubieni".

Gość CleanicC.
Chciałam się pochwalić ; ) Za miesiąc zabieram swoją 6-letnią siostrzyczkę na wakacje tutaj, już się cieszy

Gość nioki
chwalisz się czy żalisz?:)

W Niemczech teraz niespokojnie. Ostatnio doszło do starć między zwolennikami skrajnej prawicy a skrajnej lewicy. 38 Policjantów zostało rannych.

Gość Polka23
.

Gość Polka23
czasem tylko pcha mnie w stronę kuchenki gazowej:(

Gość GHAH KING SATAN 666
Niemcy to głupie chooje leniwi! Plotkarze fałszywi und dwulicowi! Pijacy and zboczeńćy oraz dewianci! Szwaby to brudne świnie są!

Gość nioki
aa to już tak będziesz miała. to syndrom kury domowej:):) następny etab bedzie cię ciagneło do pralki albo zmywarki

Gość Polka23
Przesadzacie. Niemcy to porządni ludzie.

Gość zenek66
jak to jest być posuwaną przez hitlerowca? :classic_cool:

Gość gość
bardzo ci współczujemy

Josef powiedział że będzie chciał znać całe drzewo genealogiczne każdego mojego chłopaka albo dziewczyny.

Gość gość
A za jaki czas bedziesz wystepowac w ty polskiej z apelem o pomoc w odzyskaniu dziecka, ktore porwal ci twoj byly maz-niemiec? Moze i jestes szczesliwa itd z obcokrajowcem, ale czy zapoznalas sie z jakich praw i obowiazkow na siebie bierzesz w kraju twojego meza. czy masz te wiedze , czy jestes tylko zakochana, oczarowana nowa sytuacja? Ja zycze ci zeby twoj maz okazal sie bardzo dobrym czlowiekiem, ale w glowie zawsze w takich razach mi brzmi ,, uwazaj!!!,, zderzenie dwoch kultur , charakterow dwojga ludzi wychowanych w roznych warunkach nie zawsze konczy sie heppy endem.

Gość gość
Pamietaj ze w kraju twojego meza - jego prawa sa chronione (nie twoje) przez prawo. Polki popelniaja blad, ze wychodzac za obcokrajowcow nie zamieszkuja w Polsce, bo w Polsce prawo Polki byloby lepiej chronione.

Gość gość
to zabrzmiało złowrogo jakby był SS-manem

Gość DumnaaPolkaa
Nie chce wchodzić w dyskusję z anonimowymi, internetowymi forumowiczami. To nie w moim stylu. Mam swój rozum i bliskich mi ludzi, rodzine i przyjaciół, którzy życzą mi dobrze. Przepraszam, jeśi uraziłam swoją wypowiedzią niektórych forumowiczów. Jestem szczęśliwa z moim Niemcem i ode mnie i od niego będzie zależało jakie podejmiemy dalsze kroki. Oczywiście, że jestem zakochana i oczarowana "nową" (półtora roku) sytuacją, ale taka jest chyba kolej rzeczy, kiedy znajduje się partnera życiowego? I nie chwalcie mi sie tu znajomością prawa, bo naprawde nie wiem jak głupim trzeba być, żeby przeprowadzić się do obcego kraju i nie zaznajomić się ze swoją sytuacją prawną... brak mi słów do takich ludzi. Na razie nie biorę pod uwagę wyjazdu z nim do Niemiec bo zbyt wiele osiągnełam w Warszawie i zbyt wysoka jest moja pozycja, żeby pojechać do Niemiec i spaść zawodowo trzy poziomy niżej. Mój chłopak to rozumie i jeśli tak będzie lepiej dla nas obojga przeprowadzi się do Warszawy. BO NA TYM POLEGA PARTNERSTWO W ZWIĄZKACH MIESZANYCH! Na kompromisach obydwu stron, a nie na bezmyślnym wyjeżdżaniu Polek do krajów bardziej rozwiniętych.

Gość gość
Smutne...mam mase..znajomych..W de...I powiem krotko kobieta Nigdy nie pöwinna doörowadzic sie do sytuacji..ze jest uzalezniona od meza finansowo.....Nidgy

Gość gość
Mam 3 polskie kolezanki ktore wyszly za Niemcow. Ich zycie to dramat. . W kazdym z tych zwiazkow sa dzieci , niestety. Niemiec w takim zwiazkow ma przewage i same korzysci - darmowa sluzaca , (moze nie do konca ,bo jesc musi) darmowe wiadro na sperme. A jak sie zmieni klase podatkowa to I podatki minimalne sie placi. A Poleczce zostaje zszarpane zdrowie szczegolnie psychiczne.

Gość gość
jezu na prawdę tak jest??

Gość gość
Nie, nie jest tak naprawdę, z Niemcem też mozna sobie ułożyć życie i żyć partnersko, my mamy dwie córki i jesteśmy razem już 12 lat i szczęścia nam nie brakuje. Mieszkamy w de od 4 lat.

Gość gość
Wyjezdzac teraz do Niemiec to glupota,chyba ze lubisz mijac codziennie duze grupy islamistow na ulicach.Niemcy nie sa bezpiecznym krajem.

Gość gość
Każda Polska , która zdradza własny naród z potomkiem zbrodniarzy powinna być pozbawiona obywatelstwa polskiego Mąz Niemiec , to plucie na Polske i brak szacunku do naszych przodków , którzy przelewali miliony litrów krwii , by Polska istniała

Gość gość
Każda Polka , która zdradza własny naród z potomkiem zbrodniarzy powinna być pozbawiona obywatelstwa polskiego Mąz Niemiec , to plucie na Polske i brak szacunku do naszych przodków , którzy przelewali miliony litrów krwii , by Polska istniała

Gość gość
Św. Tomasz widzi jak robisz kurtyzanę z logiki. Gimbo-patrioto.

Gość gość
Niemcy sa super jako partnerzy , dziela obowiązki a nawet większość biorą na siebie plus lepsza przyszłość dla dziecka niemcy sa dużo majetniejsi od Polaków i niestety trzeba przyznać że aryjska uroda działa na kobiety , rosjanki za nimi aż sikaja

Gość gość
A ja tam nie mam nic do Niemców fajni ludzie , Polaków nie lubią ale polki już tak :D

Gość gość
Mnie się podoba ich charakter są sztywni ale bardzo odpowiedzialni i mają skłonność do dotrzymywania słowa :D

Gość gość
raz odkręcił kurek z gazem w pokoju jak spałam .. Nigdy więcej Niemca