Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lu 2555

Jak smacznie upiec pstrąga ?

Polecane posty

Gość Lu 2555

Zdarzyło się Wam kiedyś upiec rybę i czuć posmak błota,mułu ? Jest jakiś sposób na zabicie tego smaku ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piekłam pstrąga i wszystkim smakował. Na maśle w piekarniku, przyprawionego tylko solą i pieprzem a w środku nafaszerowanego natką pietruszki. Taki pęczek w całości - im więcej tym lepiej. Piec po 15 min z każdej strony a przed podaniem natkę usunąć. Rewelacja :) Podajemy z cytryną i masłem czosnkowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A co do zapachu mułu to rybę przed smażeniem obłożyć na kilka godzin plasterkami cebuli i skropić sokiem z cytryny - pomaga na bank :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość takajaaaaaaa
Ja piekę (lub grilluję) pstrąga tak przygotowanego: brzuszek napycham mu masłem czosnkowym i natką pietruszki, posypuję przyprawami (sól, pieprz, czosnek, ew. przyprawa do ryb), obkładam plasterkami cytryny. Wychodzi pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×