Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaaaaa123456

metocard,betaloc

Polecane posty

Gość pytajacaaaaa123456

wiem,ze tych lekow nie mozna gwaltownie odstawic. ale czy cos mi grozi jesli w ciagu tygodnia bede zazywac 25 mg(czasami 50 mg) a w weekend nie zazyje ich. czasami w pracy mam stresujace sytuacje i wtedy trzesa mi sie rece a te leki to znacznie hamuja. oczywiscie gdy sa okresy mniejszego stresu to nie zazywam ich wcale albo tylo 2-3 razy w tygodniu. czy takie zazywanie nieregularne mi nie zaszkodzi?

Gość pytajacaaaaaaaa123456

Gość forumowy lekarz
najlepiej idz do lekarza zeby Ci zrobil tak zwana rozpiske odstawiennicza.

Gość ja tak zrobiłam...
i wylądowałam w szpitalu. Odradzam takie eksperymenty ze swoim zdrowiem.

Takie leki jak Metocard czy Betalock należy zażywać ściśle według wskazań lekarza i nie można sobie ot tak zmieniać dawkowania. Rozregulujesz sobie kompletnie ciśnienie i cały organizm.. NIe wiem jakie są u Ciebie wskazania do tych leków ale nie kombinuj tylko porozmawiaj z lekarzem. - - - - - - - - - - - Porady farmaceutki - http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/

kiedys bylam u rodzinnego i mi zapisal to na stresujace sytuacje. nie biore tego non stop tylko doraznie gdy wiem ze bede miala cos stresujacego w pracy a bede musiala byc opanowana . cisnienie mam 130/70 a w stresie np gdy mierzy mi lekarz to 140/80. moja mama ma zapisane te leki na napadowe kolatanie serca i lekarz kaze jej brac tylko wtedy gdy zaczyna jej kolatac serce czyli tez nie bierze regularnie bo czasami nawet przez kilka tygodni nie zazywa. ale musi miec je przy sobie w razie czego. tylko ze mama w przeciwienstwie do mnie ma niziutkie cisnienie (a te leki obnizjaja je dodatkowo)

ja tak zrobilam--napisz konkretniej jak dlugo bralas, jaka dawke,czy gwaltownie odstawilas np bralas spora dawke przez jakis czas i potem nagle przerwalas? jakie byly objawy ze zabrali cie do szpitala?ja przez 3 dni bralam po 25 mg(pol tabletki).dzis nie wzielam wcale i czuje sie dobrze

Gość uupppppppppppppppp
up