Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonaaaaaa

swedzenie podczas miesiaczki

Polecane posty

Gość zaniepokojonaaaaaa

jak w temacie jakie bakterie grzyby moze wirusy wywołuja swedzenie pochwy ale tylko podczas miesiaczki? potem wszystko wraca do normy?

Gość prosiaczek_różowy
Też tak miałam, dopiero gin mnie uświadomił. Jeśli nosisz podpaski, to winę ponosi brak dopływu powietrza. Ja radzę sobie tamponami na wyjścia i zwykłym papierem toaletowym w domu :)

Gość zaniepokojonaaaaaa
to moze byc uczulenie na podpaski?

Gość zalamaanaaa
up up up

Swędzenie może być objawem jakiejś infekcji np. grzybiczej a może to tylko zwykłe uczulenie. Infekcja grzybicza Ma tendencje do pojawiania się i znikania, bardzo często ujawnia się w drugiej połowie cyklu (zmiana poziomu hormonów, zmiana ph pochwy). Tamponów nie polecam przy tym bo to w takim przypadku jest to bomba dla grzybów i bakterii, jeśli ma się skłonności; a podpaski najlepiej bezzapachowe i przewiewne, zmieniane min. co 2-3 godziny. Spróbuj może w połowie cyklu i przez cały okres i kilka dni po nim łykać jakiś probiotyk ginekologiczny np. Provag albo Lacibios Femina. Uzupełnisz w ten sposób braki bakterii Lactobacillus, które bytują w pochwie i nie pozwalają namnażać się bakteriom i grzybom. A jeśli to nie pomoże to najlepiej jest wykonać posiew z pochwy i wtedy wszystko będzie jasne.

Gość agula8
może wina podpasek, albo infekcja, bo faktycznie w drugiej połowie cyklu jestesmy bardziej wrażliwe. Zmień podpaski, używaj płynu do hig.intymnej w czasie miesiączki, probiotyki też mogą złagodzić sprawę-ja z doustnych brałam provag. A na samo swędzenie pomaga mi clotrimazol.

Nie chcesz iść z problemem do lekarza to zmień na próbę podpaski (najlepiej weź z innej firmy niz zazwyczaj). One mogą wywoływać swędzenie lub podrażniać skórę. Jeżeli nadal uczucie będzie się utrzymywało idź po poradę.

Gość gość
Jesli to alergia to uwazaj z plynami do higieny intymnej bo moga tez powodowac alergie uzywaj kosmetykow dla alergikow i szarego mydla nie uzywaj podpasek perfumowanuch jesli to pomoze lub oslabi swedzenie tzn ze alergia radze wtedy zrobic testy alergiczne itd jesli nie to infekcja aczkolwiek przy nieleczonej infekcji to sie nasila i bez ginekologa bys nie wytrzymala dlugo