Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiulek797

bardzo bolesne zabkowanie

Polecane posty

witam wszystkie mamy.corka ma 8 msc i wczoraj przebila jej sie dolna 1.wychodza jej tez jednoczesnie i dolne i gorne.w dzien udaje mi sie ja zabawic i bardzo nie placze.natomiast wieczory i noce to katastrofa.budzi sie z placzem co 20 min.i tak cala noc.rano jest niewyspana rozdrazniona itd.probowalam dawac jej camilie i viburcol w czopkach i srednio na nia dziala.farmaceutka polecila dac jej noc ibum.2,5 ml.i pomoglo.przez cala noc obudzila sie tylko raz.rano wstala wypoczeta ,usmiechnieta,bez krzykow zjadla sniadanie.jak dlugo mozna podawac dziecku na noc ibum bez szkody na zdrowiu ? ( malinowy syrop zawiera ibuprofen) miala tak ktoras mama? czy moze lepiej wybrac sie do lekarza?

Gość kolka123456
ja to wlasnie przerabiam, juz jakies 4 tygodnie. Najpierw 2 dolne jedynki, teraz jedna po drugiej gorne. Oprocz Ibuprofenu, mozna podac panadol (jest na paracetamolu). mozna te leki laczyc bo sa z innych grup. Wspomagam sie Ibumem, panadolem, viburkolem i dentinoxem do smarowania, raz jest lepiej raz gorzej. Generalnie staram sie podawac tylko na noc , jesli jest taka potrzeba. A na opakowaniu jest chyba napisane ze podawac mozna przez 7 dni jak dobrze pamietam, sprawdz ulotke, ale to chodzi o podawanie ciagiem i chyba raczej przy goraczkach i innych chorobach, przy zabkach nie dajesz dziecku non stop dawki za dawka.

Gość kolka123456
kasiulek do lekarza zawsze mozna sie wybrac, ale watpie zeby cos ci poradzila oprocz w/w lekow, powie ze musicie to przetrzymac i tyle.

dzieki :) na opakowaniu jest napisane ze 3 dni ciagiem 4 x dzien po 2,5 ml.i to jest dawka od 6-12 msc dla dziecka ktore wazy max 9 kg.o ona wazy 9300.wiec tez nie wiem jak jej podawac.ale daja ta dawke do wieku.

Gość kolka123456
moj tez ma 9,300 i jest w tym samym wieku co twoja :) ja podaje na wage, bo gdzies w ulotce wyczytalam, ze jak sie poda mniej to moze nie zadzialac. Zreszta gorzej by bylo gdyby podawalo sie ciagiem, a tak raz czy nawet 2 razy na dobe te 0.5 ml raczej nie zrobi roznicy :) tak mysle.

Gość kolka123456
no u nas pierwsze zabki w ogole bez echa przeszly, ale te gorne jedynki to juz gorzej, wczoraj popoludniu przebila sie wlasnie druga gorna i moze na razie bedzie spokoj przynajmniej na jakis czas... :D

Gość jcpenny
moja córeczka też bardzo ciężko przechodzi ząbkowanie. Ma 10 miesięcy i na raz idzie jej 5 ząbków. Na noc bez czopków się nie obejdzie. Podaje jej już 6 dzień. Dzwoniłam do lekarza i powiedział mi jeżeli dziecko bardzo cierpi to podawać ciągiem nawet 10 dni. To jest w sumie 1 czopek na 24 h. Wczoraj nawet dałam jej czopek w ciągu dnia, bo wkładała piąstki do buzi, pieluszki by po chwili wybuchać płaczem. Nie chce by dziecko cierpiało i mimo ze podaje na noc dałam też w ciągu dnia