Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość easygoing

Administracja na Politechnice Warszawskiej

Polecane posty

Gość easygoing

Witam ! W tym roku podchodziłam do matury i planuje studia na Politechnice Warszawskiej - kierunek : Administracja. Wyników jeszcze nie znam, ale przewiduje Polski pod.- 60-70% Matematyka pod. - 70- 75% Angielski pod. - 85-90% Historia roz. - 50-60% W związku z tym mam pare pytań. Czy z takimi wynikami mam szanse sie dostac ? Czy ktoś kto studiuje administracje na PW mógłby napisac cos na temat tych studiów? - Jak generalnie wyglada pierwszy rok? Czy trudno jest sie dostac? itp. Z góry dziękuje za odpowiedz ;]

Gość easygoing
JA chcę się tutaj czegoś dowiedzieć, bo do końca nie jestem zdeecydowana.. PW to uczelnia typowo techniczna, dlatwego nie wiem czy administracja na PW to dobry pomysł... Ale dzieki cholera za miłe słowa ;p

Gość kasienka444
Właśnie, może ktoś by się wypowiedział na temat studiowania administracji na Politechnice Warszawskiej. Muszę zdecydować między administracją na UKSW a PW. Easygoing - udało Ci się zdobyć jakieś informację?

Gość easygoing
Niestety nie udało mi sie dostać na administracje na PW... Ale gdybym miała taki wybór to zdecydowanie wybrałabym właśnie Politechnike... Niewiele wiem o UKSW, także cięzko jest mi wyrazić jakąkolwiek opinie o tej uczelni.

Czesc, rok temu skończyłam adm na PW i powiem tak: studia nie były trudne, ludzie super, wykładowcy - jak wszędzie - różni. Podobało mi się to, że wśród typowo "administracyjnych" przedmiotów były też bardziej techniczne, jak budownictwo, matematyka, urbanistyka i np. gdzieś jako forma zaliczenia było zaprojektowanie domu jednorodzinnego i wielorodzinnego. Także było ciekawie :) Cenili to tez sobie moi pracodawcy, którzy szukali kogoś do biura, ale z bardziej technicznym umysłem - marka PW robi swoje i nawet jeśli jest to administracja, szczególnie starsze osoby, patrzą na tego typu studia z podziwiem. I jeśli zastanawiacie się czy UKSW czy PW, to moim zdaniem zdecydowanie PW. (pewnie za późno ta odp, co?:) ALE. Była też spora częśc osob, ktora po uslyszeniu że studiowalam na PW, z ciekawoscią pytała co takiego tam studiowałam i gdy mówiłam, że adm, to usmiech schodzil z twarzy i było po dyskusji. Dosyc głupia sytuacja, kończyc renomowaną uczelnie na kierunku, który uznawany jest za jakas mało interesującą, poboczną działanosc (jeszcze pare lat temu wydział adm był tylko kolegium). I gdybym miała jeszcze raz wybierac kierunek studiów to albo poszłabym na cos bardziej konkretnego na PW (jakis bardziej techniczny kierunek - geodezja? transport? inż produkcji? , bo bez przesady, nie na budownictwo;) albo pozostała w rejonie humanistycznych nauk, ale np startowała na UW. Tak czy inaczej, studia są najfajniejszym czasem i życze Wam powodzenia! Cieszcie sie nim i może... erasmus w miedzyczasie?:) Zdecydowanie polecam. A po licencjacie zawsze mozecie wybrac sie na mgr na inną uczelnię.

Gość easygoing
To wszystko naprawde fajnie brzmi. Strasznie żałuje , że nie udało mi sie dostac, no ale trudno, teraz moge miec pretensje tylko do siebie... W każdym razie tak jak własnie mi sie wydawało administracja na PW to naprawde fajna opcja ;] Także gratuluje tym, którzy sie dostali !

Gość kasienka444
A ja nadal nie zdecydowałam... boję się że na PW administracja nie będzie najlepiej prowadzona, w znaczeniu: zbyt dużo wolnego czasu, olewka i jednak nie ma tam całego wydziału prawa i administracji. Obawiam się, że przez to że jest to uczelnia techniczna nie ma najlepszej kadry jeśli chodzi o przedmioty prawne. Do tego przeraża mnie trochę matematyka... Podoba mi się za to, że na tych studiach można by nauczyć się czegoś z zakresu ekonomii i rachunkowości. Nie chce pracować po tych studiach w jakimś urzędzie miasta czy czymś podobnym... I jeszcze opisywana przez Daktia reakcja potencjalnych pracodawców na skończenie administracji na PW.

Wybieram się w tym roku zaocznie na administrację na PW, czy ktoś mógłby coś więcej opowiedzieć o tym kierunku - czy jest bardzo cięzko, jaki jest poziom matematyki (szczerze to właśnie ten przedmiot trochę mnie przeraża:P), czy te studia wymagają bardzo dużego zaangazowania???? z góry dziękuję:)

Gość emigrantka 2012
halooooo!!!to jest forum dla emigrantow mieszkajacych poza granicami polski!

Gość pfffffffffff
zastanawiam się jak 14 lipca mogłaś wiedzieć że nie dostałam się na pw na adm skoro rekrutacja elektroniczna zaczynała się 1 sierpnia? :D

Gość gość
Zdecydowanie polecam! Jeśli chodzi o matematyke, to nie jest zbyt łatwo, dla osób ktore sie nie zbyt dobrze czują w tym klimacie, poza tym niby mozna po licencjacie isc gdzie indziej, ale uwierzcie, ze planuje kazdy a ostatecznie wszyscy prawie zostaja:) super wykladowcy, wspaniali ludzie, uwazam ze warto, zajec nie ma malo, wiec jest co robic, polecam do tego jakies kola naukowe i sekcje sportowe:) mozna super spedzic czas! Anja

Gość gość
a w tym roku ktoś planuje sie wybrac na administracje ?:)

Gość gość
Ja się zastanawiam :), ale jednak wolałabym pójść na uczelnie, gdzie jest wydział prawa i administracji

Gość gość
Ja zastawiam sie nad administracja na pw albo bezpieczenstwo wewnetrzne na uw

Gość malibu850
Ja tez mam zamiar na administracje na pw mam nadzieje ze sie dostane :) moze sie spotkamy :D

Gość Kat11
Też myślę nad administracją na pw, dużo jest matematyki i bardzo trudna? Na jakim poziomie?

Gość gość
Ja się kurwa dostałem i teraz mam dylemat czy fir na umcs czy administracja na pw

"gość 2014.07.12 Ja się k**wa dostałem i teraz mam dylemat czy fir na umcs czy administracja na pw" Witam, skoro dostałeś się na administracje na PW jakie miałeś wyniki na maturze? Jest mi tio pilnie potrzebne

Gość gość
jest tu ktos kto w tym roku sie wybiera na aministracje na pw ?

Gość gość
Na chwilę obecną ja się wybieram.

Gość malibu850
Ja tez sie dostalem i sie wybieram

Gość gość
słyszałam że słaby kierunek

Gość gość
bo słaby, zero organizacji ze strony wydziału, bardzo łatwo zaliczyć przy minimalnym wkładzie, ogólnie jestem po 1 roku i jestem zawiedziona jego poziomem