Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co byscie zrobily?

Zostawilybyście swoje dziecko samo w szpitalu?

Polecane posty

hehe to po co piszą że te dzieci takie samodzielne i radosne z pobytu w szpitalu i dlatego zostają same. Im bardziej wygodna mama tym dziecko bardziej samodzielne :D

Gość co tu robić w dzień deszczowy
No jakbym mialą warunki nawet możliwosc tego materaca na podlodze i lazienki zeby sobie tylek podmyć to bym zostala ale nie mam. Wątpię ze po calej nocy na krześle plastikowym bede miala silę bawić się i umilać czas synkowi chodzić z nim na badania i jeszcze pilnie uwazać podczas rehabilitacji zeby zapamietac wszystkie cwiczenia bo bede je powtarzać w domu musiała. Obawiam się ze będe po prostu chora z niewyspania, podenerwowana i będzie mnie kręgoslup okropnie bolał i żadna to korzyść dla synka. Ale jeszcze zobaczę bo jak trafimy na oddzial gdzie faktycznie będzie coś nie tak albo syn zmieni zdanie o zostaniu samemu to będe przy nim siedzialą i trudno. Najwyżej kupie sobie zapas napojów energetyzujacych bo kawy nie mogę na oddzial wnosic zadnych cieplych napojów ani posilków nie wolno pewnie zeby nie poparzyly sie dzieci.

Nie ma co przesadzać z tą traumą. W szpitalach pracują normalni ludzie, większość personelu dba o pacjentów . Przecież tam będą również inne dzieci.

Gość miśka ___
"Im bardziej wygodna mama tym dziecko bardziej samodzielne" szczera prawda:)

Gość najbrzydsze sa golfy
jezuu kobiety, nie przesadzacie trochę?:o przecież dziecko zdaje sobie sprawe gdzie idzie i po co, autorka mówi że bywał już wcześniej w szpitalach i sam powiedział że prześpi się sam i żeby mama wróciła rano!!! a wy tu z karimata wyskakujecie:D szczególnie że autorka chce spedzać z nim tam cały dzień.pod koniec takiego tygodnia sama wyląduje na tym oddziale jako pacjent z problemami szyi. sama byłam w szpilaku w podobnym wieku, ciagle to pamiętam i nie mam traumy.

Gość mariola24*
Moja kuzynka jako dziecko spędziła w szpitalu parę miesięcy. Niktk z nią nie siedział. Matka przyjeżdzała co parę dniu do niej. I ta kuzynka wcale nie chciała wracać doi domu z matką, wyciągała z płaczem ręce do pielęgniarek. A miała wtedy 2 latka.

Gość sjvcsk
mariola akurat to świadczy właśnie o tym, że dziecko czuło się porzucone przez matkę i przystosowało się do nowych warunków. Opiekunów znalazło w personelu.

Gość werciakierncia
jezu ale te matki teraz wychowuja dzieci na jakies slamazary i cipy ;/ ja jako 5 latka lezalam w szpitalu i jakos wielkiej afery nie robilam by matka jechala do domu sie przespac, ba nawet w ciagu dnia jej nie bylo. na oddziale byla atmosfera przedszkolna, wiec rodzice nie byli mi potrzebni. i wiele dzieci w moim wieku i nawet 4 latkow bylo samych. a teraz co ide na pediatrie to widze matki koczujace w szpitalach ;/ rozumiem operacje ale zwykle badania ;/

ale naprawde dajecie przykłady z dupy... 2 latka która nie zna szpitali a mama wpada na chwile to nie to samo co prawie 6 - latek, obeznany ze środowiskiem szpitalnym z którym mama będzie spędzała ok 15 h dziennie...

Gość sjvcsk
"Im bardziej wygodna mama tym dziecko bardziej samodzielne" Ave:)

Gość miśka ___
Pielęgniarka to nie przedszkolanka, a lekarz to nie dobry wujek. Oj, dziewczyny, zaraz napiszecie, że szpital to dla dziecka sama radość i rozrywka:)

Gość MTAK, na 7 DNI
nie jestem wygodną mamą, musialam pracowac anie siedziec z dziekciem 7 dni w szpitalu, a dziekco mam samodzielne i wcale nie jest mazgajem, a racji tego z enigdy nie byla zachuchana ani pepek swioata z niej nikt nie robil,i jakos dziekco nie potrzebuje calodobowej opieki kolo siebie

Gość werciakierncia
"Im bardziej wygodna mama tym dziecko bardziej samodzielne" gowno prawda ;) twoim zdaniem dziecko lepiej wychowywac na jakiegos uloma, by bez mamusi nie umialo buta zawiazac lub zabkow umyc w stosownym do tego wieku :D

Gość b.e.a.t.a
Ciburaszka - a masz dziecko? Bylas z nim w szpitalu czy tak sie tylko przyczepiasz dla zasady? jesli o mnie chodzi to owszem, jestem wygodna i wcale sie tego nie wstydze. Na przyklad nie lubie sypiac tygodniami na plastikowych krzeselkach bez wyraznej potrzeby. Moja corka byla jeszcze raz w szpitalu majac 11 lat. Tez z nia zostalam 3 noce. Dostalam lozko, ale wcale o nie nie pytalam. Zostalabym z corka nawet bez mozliwosci siedzenia na krzeselku, bo miala miec operacje i bardzo sie bala, dlatego te noce spedzilysmy razem. Botu chodzi oto, zeby umiec wlasciwie ocenic sytuacje, a nie poswiecac sie niepotrzebnie w imie zasad, zeby ktos nie pomyslal ze jestem wygodna.

Gość sjvcsk
A myślisz, że tylko dzieci matek jak MATAK są samodzielne? Moja córka jest bardziej samodzielna niż większość dzieci w jej wieku a mimo to wie, że zawsze może na mnie liczyć a nie starać się przypodobać matce-hersztowi swoją samodzielnością. W ogóle uważasz, że zostanie dziecka w szpitalu to oznaka samodzielności? Nie bądź śmieszna.

taki obraz kafeterianki rysuje się w mojej głowie na czarno: matka polka ze spiżu, suwaczki, dzióbki, zatroskane opiekunki na pomarańczowo zrobią wszystko żeby ich dzieci nie były pizdami, mięczakami, ułomami.... ja pieprzę kto tak się o dziecku wypowiada :/

Gość sjvcsk
ciuburaszka:) Nic dodać nic ująć.

Gość thx999
Nie zostawiłabym dziecka samego w szpitalu. Nie ma raczej takiej opcji. Mój syn jak miał 6 lat spędził tydzień w szpitalu. Ja na krześle w życiu bym nie zasnęła więc spalam na karimacie na ziemi.Zimno, twardo i do du....Rano na trzy cztery godziny wpadala moja mama a ja leciałam do Niej do domu doprowadzić się do jakiego takiego wyglądu. Jakoś przeżyłam.

Gość thx999
aha, i nie dla tego, że robiłam z dziecka maminsynka ale żal mi go było. Jak ja leżałam w szpitalu to szczerze mówiąc też chciałam żeby ktoś przy mnie siedział chociaż stara juz byłam...:) jakoś tak raźniej i tyle....

a może nie ma sensu demonizować pobytu w szpitalu? może dzieciak da sobie radę bez mamy 24 h na dobę? przecież był już w szpitalu , więc wie "o co chodzi". Lepiej się wyspać i odpocząć niż być nieprzytomną w dzień, na co mu będziesz potrzebna w nocy?

Gość mireczkowataa
thx99- dokładnie to samo chciałam napisać :) Ja byłam w szpitalu ( właściwie w klinice) tylko raz, jak rodziłam :) Wizyty były tylko dwa razy dziennie, po godzinie. I smutno mi było- więc co dopiero taki maluch... Dziwi mnie, ze kobiety-matki tak się błotem obrzucaja tutaj. Można powiedzieć swoje zdanie, ale żeby od razu wyzywać?

Moja córka była 4 razy w szpitalu gdy byla mala i gdy już chodziła do szkoły.Nigdy nikt z nią nie przesiadywal cołodobowo,miała dobra opieke, znakomity personel,wiele dzieci na jej sali rowniez lezalo bez rodzicow, nikt nie zanosil sie placzem z tego co mi wiadomo Córka bardzo dobrze znosila pobyt w spitalu, ale odwiedzailsmy ja codziennie Przestancie już sie cackać z tymi dziećmi,i wciskać im jakieś urazy czy traumy,szpital jest po to aby leczyć i nie jedzie sie tam na wczasy lecz aby zdrowieć

Gość gość
Mi to się serce kraje jak muszę malucha zostawiać w szpitalu. Jaś ma problemy z sercem i niestety co jakiś czas wymaga specjalistycznych badań i spędza jakiś czas w szpitalu. Na szczęście pobyt nie jest taki zły ( badania przeprowadzamy w szpitalu Medicover). Ważne, by na oddziale był przyjemny personel, pozytywnie nastawiony do malca i dobrzy specjaliści. Teraz już nabrałam trochę więcej wiary w polską służbę zdrowia, bo Jaś nie odczuwa już tej krótkiej rozłąki z nami tak bardzo i ma pełen wypas w szpitalu, jeśli chodzi o warunki.