Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolcia2544

flaki wiepszowe-twarde ratunku!!!

Polecane posty

Gość karolcia2544

witam,gotuje juz 7 raz flaki wiepszowe i ciagle sa twarde,dodalamjuz sody oczyszczonej(wyczytalam gdzies ze to ma zmiekczyc je) ale za wiele to nie pomoglo;((pomocy co jeszcze moge zrobic?flaczki oczyszczone i odgotowane juz 7 raz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość night dance
musisz się przerzucić na gotowanie flaków wieprzowych !!!!!!!!!!!!!!1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fvgbnm,
Jak to 7 raz? Ile czasu gotujesz i co dodajesz? Ja gotuję kilka godzin (najczęściej 2-3) i już są dobre. dodaję tylko porcję rosołową, warzywa, przyprawę do flaków, do smaku jakąś kostkę wieprzową, pieprz mielony i ziarnisty. Nigdy nie są twarde.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość night dance
ale ona gotuje wiepszowe, a ty wieprzowe. Czyli jest różnica.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fjksndflks
wlaki powinno sie 2 razy obgotowac a pozniej w czystej wodzie gotowac ok 3 godziny az beda miekie...ile godzin je gotujesz??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fvgbnm,
Faktycznie. Wkali wiepszowe. Nie doczytałam. :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karolcia2544
odgotowuje w czystej wodzie ,jak zaczna wrzec jakies 20-min,gotuje bez żadnych przypraw.....i juz 7 raz takpo 20 min i nadal twarde...;(((

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fjksndflks
ale ty masz juz pozniej gotowac do miekosci a nie obgotowywac az zmiekna....moze zostaw to gotowanie bo w kuchni trzeba dobrze impretowac przepisy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
zawsze można dodać soli zmiękczającej zamiast zwykłej soli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karolcia2544
fjk...cos tam........kazdy ma prawo sie chyba uczyc co??????robie to pierwszy raz dlatego pytam......gotuje je juz bez przerwy ponad godz ...i chyba ta soda troche pomogla bo miękną;)dzieki za rady,pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fjksndflks
ja pier....flaki gotuje sie ok 3 godzin a nie godzine...masakra naucz sie czytac przepisy a nie na skroty lecisz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fjksndflks
a i zycze smacznego po sodzie...pewnie cala noc spedzisz na kiblu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość I dla mnie tez
Sory za sarkazm,ale czy pokroilas te flaki chociaz? Na drugi raz to namocz je w sodzie na jakies 2 godz,potem wyplukaj,obgoyuj ze dwa razy a potem juz gotuj ze 2-3 godziny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×