Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie żyję

dojrzałość i doświadczenie a wiek

Polecane posty

Gość nie żyję

skąd się bierze to, że dojrzałym się jest jak się przekroczy jakąś magiczną granicę a każdy poniżej to niedoświadczony małolat co nie powinien mieć zdania i tylko udaje, że jest dojrzały? i niby myślący ludzie tak twierdzą. a nawet po tym forum widać że często logiczniej i mądrzej wypowiadają się osoby młode a starsze pieprzą trzy po trzy. jako ciut starsi lepiej się czujecie traktując młodszych z góry?

Gość nie żyję
jasne, w teorii im więcej lat przeżyłeś tym większe doświadczenie zebrałeś, ale praktyka nie zawsze to pokazuje.nieraz młodzi są już doświadczeni przez los,nieraz starsi nie wyciągają nauki z doświadczeń głupio, że pewne wypowiedzi są oceniane nie same w sobie ale z uwagi na wiek piszącego

Bo w wiekszosci przypadkow chyba jest logisczne, ze osoba w wieku np praiw lat 40 jest bardziej dojrzala i doswiadczona niz jakas dwudziestka...CO w tym dziwnego ?

Gość nie żyję
ale 40latek nie potrzebuje udowadniać swojej wyższości i każdy to wie, że raczej ma więcej doświadczenia. jednak z góry uznawać że 20latek w dupie był i gówno widział jest ok wg Ciebie? zresztą częściej się spotyka 23-26 latki którzy uważają sie za super dojrzałych i doświadczonych

20 latek przewaznie w dupie byl i gowno widzial, takie zycie. Ja tam problemu nie mam, tylko Ty :-)

Widać ,że masz na tym punkcie kompleks. Spokojnie i na Ciebie przyjdzie kolej :D a wtedy błyśniesz dojrzałością i doświadczeniem besztając przy okazji jakiegoś 20latka :D

Gość nie żyję
problem miałem i teraz miewam gdy z powodu mojego wieku jest kwestionowana moja wiedza, umiejętności a nie tylko poglądy. skoro wg Ciebie to jest normalne, ze wyłącznie na podstawie wieku ktoś się uprzedza "masz 22lata weź się nie odzywaj bo gówno wiesz" to spoko.argumentacja iście dojrzałej osoby

Gość nie żyję
tak, ogormny kompleks, chyba przez niego pójdę do psychiatry:P właśnie ja młodszych nie besztam, nie odczuwam potrzeby by komuś pokazywać "jestem 5 lat starszy więc jestem mądrzjeszy Ty głupi szczylu" i mam nadzieję, że za 15 lat to się nie zmieni.przecież można wytłumaczyć jesli dana osoba się myli, a jeżeli może mieć racje(choć małe prawdopodobieństwo ale jednak) to po co o wieku zaczynać? jeśli dojrzałość oznacza czucie się, że pozjadało sie wszystkie rozumy i udowadnianie tego innym, nie chce taki być:P a teraz czas na obiad:P smacznego jak ktoś będzie jadł też🖐️

ale o co Tobie chodzi ? czy ja Ci zarzucam jakikolwiek brak dojrzalosci albo kompetencji ? Nie mam pojecia jakie masz problemy z innymi ludzmi, napislam CI tylko, ze PRZEWAZNIE W ZYCIU tak jest, ze 20 latek jeszcze nie ma zbyt duzo do powiedzenia i tyle. Rzeczywiscie, chyba jakies mocne kompleksy Cie zzeraja :-P

no niestety ze sposobu w jakim piszesz ewidentnie wynika ,że kompleks masz chociaż nikt tobie nie zarzuca ,że gówno wiesz boś młody. Jednakże widać ,że wiedzę masz jeszcze wątłą ale to właśnie wynika z braku doświadczenia ,jak i samego tego,że wiedzę się zdobywa sukcesywnie ,a nie od razu jak za dotknieciem czarodziejskiej różdżki. Jeśli wokół ciebie są tylko takie osoby,które twierdzą tak jak to opisujesz ,to tylko świadczy o ich kiepskim wychowaniu,wiedzy i doświadczeniu, a w mojej ocenie takimi osobnikami przejmować się nie należy.