Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cor

Rozsyłanie cv do firm - co napisać?

Polecane posty

Gość cor

Hej! Przeprowadzam się z narzeczonym do innego miasta, on już pracę znalazł, ale ja ciągle szukam pracy. Rozesłałam już sporo aplikacji na ogłoszenia w portalach z ogłoszeniami. Póki co odzewu brak, gazety odpadają, bo mieszkam w innej części Polski więc zastanawiam się nad rozesłaniem cv do firm. I tu pytanie - bo nie mam w tym doświadczenia - co napisać w takiej aplikacji? Wiem, jak są podobne aplikacje traktowane tu, gdzie pracuję obecnie i chciałabym tego uniknąć... Dodam, że mam 27 lat i 5 lat doświadczenia w pracy. Czy ktoś z Was dostał w ten sposób pracę?

Gość niunia2210
hej, ja wysyłam maile, jedni odpiszą, ze nikogo nie potrzebują inni wcale nie odp, ale pewnie większosć to nawt nie czyta albo nie przekazuje do szefa

Gość cor
A w mailu pisałaś coś na kształt listu motywacyjnego, czy krótką wiadomość, a list motywacyjny dołączałaś jako załącznik? Powiem, że w obecnej pracy współpracowałam z kilkoma instytucjami stamtąd, więc oni mnie mogą kojarzyć.

Gość niunia2210
w załączeniu tylko cv a w treści czy mają wolne stanowisko pracy i tyle też teraz szukam pracy ale w moim mieście to bezrobocie najgorsze

Gość cor
Dzięki za odpowiedź. I życzę Ci powodzenia w szukaniu pracy! :)

Gość praaaaaaaaaaaaca
Ja uważam tego typu działania za bardzo dobre. Pokazują chęci i aktywność, a to bardzo ważne. CV w załączniku. W treści maila proponuję zdanie nt. dlaczego takiego maila przesyłasz i koniecznie- jakie stanowiska Cię interesują. Szczególnie dobra metoda jeśli wysyłasz to CV do firm branżowo powiązanych z Twoim dotychczasowym doświadczeniem. Polecam też informacje z mojej strony www.doradcakariery.blogspot.com