Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orzeszek..

telegram- poczta polska jest bezandziejna

Polecane posty

Gość orzeszek..

potrzebuje wysłac Kondolencje i Wyrazy Współczucia osobie mi bliskiej ktora mieszka poza granicami kraju i co sie okazuje ze nie ma możliwości wysłania telegramu pani polecila mi maila ! co za kraj a jeszcze do tego głupie rady ...!

Gość Kamil O1
napisz w iersze w meilu: Niech Twa dusza w spokoju spoczywa, szkoda ze juz nie napijemy sie piwa

Gość orzeszek..
głupi jestes wiesz....!

Gość kkkkkkkkkkkkkkoooooooooooooooo
Zamiast tego napisz kartke z konodlecjami, sa takie do kupienia- w śrdodku skorbnij takie od serca konolecnje i będzie o wiele lepiej niz jakis telegram W sumie nie wiedziałąm,ze jeszze takowe sie nadaje. W dobie telefonii, internetu...

Gość orzeszek..
radziła mi żebym kopsneła szluga

Gość orzeszek..
tak wiem ze są telefony internet ale myślę ze w takiej chwili nikt nie sprawdza maila a tel tez nie odbiera nie chodzi o to żeby wysłać pózniej chciałabym żeby ta osoba wiedziała ze jestem z nią w tej ciężkiej chwili i może na mnie liczyć ..

Gość orzeszek..
taka kartka idzie tydzień :(

Gość to nie wina polskiej poczty
np na zachodzie nie ma już takiej usługi w polsce jest utrzymywana przez stare przepisy dotyczące obronności to jest jedyny rodzaj łączności który może będzie działał po uderzeniu jądrowym i przez to jest utrzymywany w wojsku a poczta ma obowiązek świadczyć takie usługi nawet pieniądze można tak przesłać ale tylko na terenie polski większość krajów ten rodzaj łączności odesłała do lamusa i nie ma już połączeń telegraficznych międzynarodowych niestety

Gość orzeszek..2
chcesz zeby ta osoba to przeczytała :D przecież to już trup

Gość wyslij kartke max tydzien i
dojdzie, tyle szła karta z australii od znajomego cioci

Gość kkkkkkkkkkkkkkoooooooooooooooo
Jedynym wyjściem jest zatem telefonicznie osobiście złożone kondolencje. Jesli nie, to naprawde kartka, która dotrze po kilku dniach od pogrzebu- w koncu załoba nie konczy sie z dnem pochówku a trwa o wiele dłużej i jesli chcesz zapewnic o tym,ze jestes z osoba XXX w tych trudnuch chwilach, to dotyczą one conajmnije kilku tygodni/miesięcy. ak jak ktos napisał, pewnie sa jakies priorytety czy cos takiego.A jesli to jest Towja naparwde nbliska osoba, polecam własnie kontakt telefoniczny a potem list, aby podtrzymac ja na duchu i zaoferowac wsparce/pomoc

Gość orzeszek..
jaki trup !! szkoda ze zanikła ta forma komunikacji ...sms jest fajny mail tez ale nie w takim wypadku ...:(

Gość orzeszek..
dzwoniłam koleżanka nie jest w stanie rozmawiac teraz....wyśle list chyba to najlepsze wyjście ....:/

tak w takich wypadkach pozostaje ręcznie pisany list by starych form i zwyczajów dochować :( ale w polsce telegraf działa naprawdę dobrze sam czasem korzystam w sprawach biznesowych niby drogie bo można za darmo ale w ważnych sprawach jest takie ekstrentyczne i podreślające wagę.. :) np wstępnie mailem się dogaduję a potwierdzam i przypieczętowuje spotkanie telehramem działa jak cholera telegram to teraz coś dziwnego ale podkreśla ważność dla mnie zdarzenia :classic_cool:

Gość orzeszek..
telegram to teraz coś dziwnego ale podkreśla ważność dla mnie zdarzenia w końcu ktoś mnie zrozumiał ...:) taka chwila to nie pora na maila ,SZKODA że telegram działa tylko w Polsce :(

Gość v-897
to jakby narzekać, że migotliwe światło lampy naftowej o specyficznym blasku, już nie jest stosowane telegram to oczywiste zawracanie głowy i przeżytek

Gość orzeszek..
jak dla kogo... ciekawe czy ktos na waszym miejscu w dniu smierci bliskiej osoby by siedział i sprawdzał maile .. :/

Gość v-897
Ale smsy zapewne odbierałby, bo taka jest dzisiaj forma kontaktu. Mówiłaś, że dzwoniłaś, czy dobrze cię zrozumiałem? Jeśli ona nie może rozmawiać, to od tego jest sms, w którym możesz napisać, że poślesz, posłałaś maila ze słowami współczucia i wsparcia. Robisz problem z rzeczy oczywistej. Mnie na przykład, nie chciałoby się otwierać nikomu drzwi.

Gość orzeszek..
może i robię problem ....ale to dla mnie bardzo ważne jeśli tego nie rozumiesz to Twój problem .... :(

Gość v-897
robisz problem tam gdzie go nie ma nie ma telegramu więc korzystasz umiejętnie z tego co jest natomiast ty dorabiasz do sprawy własne wyobrażenia bo mail nie bo sms nie bo musi być telegram napisz list wyślij prio powiadom o tym w smsie i napisz kilka słów w mailu nic więcej nie możesz zrobić i zapewniam cię że to jest całkiem sporo jeśli nie możesz widzieć się osobiście

Gość orzeszek..
a Ty myślisz ze nie napisałam sms albo nie dzwoniłam ? oczywiście ze to zrobiłam chciałam tez wysłać telegram dla całej rodziny i myślę ze to nie jest jakieś duże wymaganie ale cóż nie każdy rozumie powagę chwili ..pozdrawiam ...

Gość v-897
ja pieprzę NIE MA TELEGRAMÓW więc to co zrobiłaś MUSI WYSTARCZYĆ ładnie się zachowałaś pozostaje napisać Ci list adresowany do całej rodziny wykażesz się wrażliwością tym bardziej, że nikomu się dzisiaj nie chce pisać listów

Gość orzeszek..
nic innego mi nie pozostaje ...

nie to nie tak to nie migotliwe światło lampy naftowej telegraf to słowo każdy zna a mało kto choć raz w życiu dostał telegraf to ważne zdarzenie to poważna sprawa i nie może być zgrzytów i czegoś nieprzemyślanego i niedopracowanego w każdym KAŻDYM szczególe! To wyraz pełnego zaangażowania się i pełnej odpowiedzialności za słowa! To symbol traktowania odbiorcy całkiem poważnie i myślenia o nim oraz o tym co się mówi no.. na maksa. W biznesie to naprawdę działa i poprawia pozycję do negocjacji. W życiu prywatnym to wyraz tymi urwanymi zdaniami uczuć i łączenia się. To trudny środek komunikacji przez skrótowość. Tu kłamstwo lub nieszczerość są widoczne od razu.

Gość orzeszek..
Do to nie wina polskiej poczty chyba tylko Ty zrozumiałeś o co mi tak naprawdę chodzi i jaka jest różnica między zwykłym sms-em a telegramem ... dzięki bo już myślałam że coś zemną nie tak ....pozdrawiam

chyba tak ale to wina tylko tego, że mało kto się obecnie z tym spotyka i nie czuje jak to działa a każdy słowo zna co ja w biznesie wykorzystuję jako oddziaływanie psychologiczne

Gość orzeszek..
wow .. :D tylko interesy z Tobą robić ...może to dobry pomysł...ciekawe czy u mnie by zadziałał :D chyba sprawdzę :P

no... :D ale działa jak ten chłit maketinkowy :D chiński ale działa :D szczególnie jak speców mają z młodych wilków co mnie zaginać będą małym paluszkiem :D ciężko nadążyć :O to się chłity i doświadczenie ma a oni tylko do doradzania bo stary wyleniały wilk je wyrucha i zrobi z nimi co chce zrobi ;)