Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamy problem

Zostawienie dziecka pod opieką pijaków

Polecane posty

Gość mamy problem

To dziadkowie mojego dziecka. Zdarza im sie raz w miesiacu taka sytuacja, że kupią sobie wino czy piwo i piją przez kilka dni. Babcia jest wówczas tak nieprzytomna, ze śpi cały dzień, dziadek w nielepszej kondycji. A przez kilka następnych tygodni wszystko w najlepszym porządku. Moga sobie na to pozwolić bo już nie pracują. Czy można im zaufać że nie zrobią nic głupiego i zostawic dziecko na kilka dni?

Gość widzialy galy co braly
a dlaczego chcesz z nimi zostawić dziecko?

Gość mamy problem
Drudzy dziadkowie są zajęci a chcieliśmy z mężem wyjechać na weekend tylko we dwoje. Chodzi tylko o 3 dni.

to lepiej od razy zakopać w ogródku... albo zostawić na ruchliwej drodze! myślałam, że chodzi o coś poważnego typu szpital czy coś, a wy chcecie sobie na weekend wyskoczyć i pewnie kolejne dorobic :O żenada. A jak coś się stanie, bo pijani dziadkowie dadzą łyka dziecku, albo dzieciak gdzieś wyjdzie? napije się domestosa, wpadnie pod samochód, pobawi się zapałkami itp? No weź się zastanów kobieto!!!!!!!!!! Ile ty masz lat 15?

a jak akurat w ciągu tych kilku dni będzie sytuacja że "Babcia jest wówczas tak nieprzytomna, ze śpi cały dzień, dziadek w nielepszej kondycji. " - to kto się zajmie dzieckiem? aż tak potrzebny jest wam ten wyjad we dwoje, że chcecie zaryzykować?

Gość mamy problem
Mama nadzieję, że nie dojdzie do takiej sytacji, że będą wiedzieli, że mając dziecko pod opieką nie mogą tego zrobić. To juz jako matka nie mam prawa, aby wyjechać gdzieś tylko z mężem?

Gość masz jak najbardziej
ale musisz zapewnić dziecku dobrą opiekę i bezpieczeństwo a nie nadzieję, że się nie napiją. jedźcie wtedy kiedy ktoś odpowiedzialny będzie się mógł dzieckiem zająć. bo ktoś kto nadużywa alkoholu to odpowiedzialny nie jest.

Gość najbrzydsze sa golfy
jeżeli zdarza im sie to tylko co jakis czas, nie często to jest duża szansa że mając dziecko pod opieką się nie upiją.A są odpowiedzialni na co dzień? (oprócz tego picia) Jakby co to zostaw i dzwoń rano i wieczorem, z rozmowy wywnioskujesz czy sa pijani.A ile dziecko ma lat?

Wystarczy chyba, że porozmawiasz z nimi o swoich obawach i będziesz często dzwonić, jak już pojedziesz. Mają prawo urządzać sobie libacje, skoro nikogo tym nie krzywdzą.

Ale Wy wszyscy święci jesteście. Przecież autorka pisze, że robią sobie rajdzik kilkudniowy i potem wszystko wraca do normy. Jeśli nie są czynnymi alkoholikami, nie widzę problemu. W końcu wychowali Twojego męża, tak? Jak on to wspomina?

masz prawo, ale twoim obowiązkiem jest załatwienie dziecku jak najlepszej opieki ryzykowanie zdrowiem czy życiem dziecka tylko , że ty masz prawo pobyć sama z mężem jest dla mnie delikatnie mówiąc chore...

perła_z_lamusa- sorry ale upijanie się do nieprzytomności nie jest normalne, a jeżeli robi to regularnie to już w ogóle...

masz prawo wyjechać z mężem ale skoro tu piszesz to znaczy, że masz wątpliwości czy dziecko będzie z nimi bezpieczne. ja jakbym miała takie wątpliwości to bym dziecka nie zostawiła.

Gość już bym wolała zabrać dziecko
ze sobą na weekend niż zostawić komuś kto potrafi sie tak upić :o tak ci co dziecko przeszkadza? to po co robiliście? :O

A ja to rozumiem. Wychowali już dzieci, są na emeryturze i mogą w końcu podokazywać:D Czy normalne jest upijanie się do nieprzytomności? Nie wiem, ale wiem że wielu się to zdarza i nie jest to najgorsze hobby, jakie można mieć. Jeśli na codzień są ospowiedzialni, nie widzę problemu:)

Gość mamy problem
Poza tymi incydentami są w porządku, jak piją to ich nienawidzę i traktuję, jakby byli innymi osobami. Nie wiem czemu na mnie napadacie, wy nigdy swoich dzieci do dziadków nie podrzucaliście, nie pomagali wam w opiece?

Gość najbrzydsze sa golfy
ile lat ma twoje dziecko??

już bym wolała zabrać dziecko-to zabieraj:D W swojej małej główce nie dopuszczasz myśli, że ktoś może myśleć inaczej niż Ty?

pomagali a i owszem, ale nie chleją!!!!!! Weź znajdź kogoś odpowiedzialnego, kto nie wywinie numeru typu ja se chlam a dziecko robi co chce i jedź, masz moje życzenia świetnego wypoczynku, lae zostaw dziecko z kimś kto mu krzywdy nie zrobi!

perła a ty sobie zostawiaj z alkoholikami swoje dzieci tępa strzało jeśli nie widzisz w tym problemu :o

Gość pudełko zapałekkk
faza, laska się pyta, czy moze zostawić dziecko z pijakami, hahaha :D no nie, co za matki teraz są

Myślicie, że oni nie umieją się powstrzymać od picia? Autorko, uważasz że złamią słowo i się poupijają mając dziecko pod opieką? Jakie zdanie ma Twój mąż? Przesadzacie robiąc z nich bezwolnych alkoholików.

Gość mamy problem
Dziecko ma 4 lata.

To oni są alkoholikami? Bo autorka napisała, że świętują przez dni kilka nadejscie emerytury:) I mają do tego prawo, są dorośli i niezależni:D Chylę czoła przed Twoją dedukcją, proszę nie nazywaj mnie tępą strzałą, bo się popłaczę:D

Jak ktoś potrafi pić do nieprzytomności przez kilka dni to jest alkoholikiem :o