Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama.znów.w.ciąży

Co sądzicie o takim imieniu dla dziewczynki?

Polecane posty

Gość Mama.znów.w.ciąży

Gwendalina? Nasz syn ma na imię Jarogniew, z mężem lubimy nietypowe imiona ze swoją legendą. Wiem, że nazwisko tez powinno pasować. Nasze to Kogut. Niedługo rodze, wiem że to córka i wybieramy imię. Ja wolę Gwendalina, mąż Paloma.

Gość camerun
lepsze będzie Wagina

Gość Mama.znów.w.ciąży
Bez żartów proszę. Na innym forum wczoraj widziałam, jak matka chce nazwać córkę Śnieżka, więc sądzę że nasze imiona wcale nie są dziwne.

Gość SexIi
a może Clitoris?

nie lepiej Włodzimira? albo Dobrogniewa? Przybyranda tez jest piękne :classic_cool: p.s. tio tradycyjne słowiańskie imiona :D

Gość najepiej..
nokia- stylowe i na czasie

Gość trele morele30
a zdajesz sobie sprawe ze wyrzadzasz dziecku krzywde? Dziewczyno, ogarnij sie. Dziecko ci tego nigdy nie wybaczy.

Gość Mama.znów.w.ciąży
Poczekam na jakąś poważną odpowiedź.

Gwendalina Kogut? Jarogniew Kogut? nie no.. pięknie...

Gość Van Zann
no to może Obciągosława?

Gość Mama.znów.w.ciąży
Wow, ale jesteście dowcipni :O

Gość najepiej..
albo kunekunda

Gość trele morele30
Poczekasz na powazna odp? Przeciez pisze ci powaznie. A moze po prostu czekasz na kogos kto cie poprze w wyborze tego imienia? To badz konkretna i napisz ze czeksz na slowa poparcia bo slowa krytyki w ogole do ciebie nie docieraja.

Gość Connie....
Obrucharyna

Gość coraz bardziej.....
Rzeliwina Kogut Baldwina Kogut Landryna Kogut

Gość Byle bez polskich liter
Pamiętaj, że dziecko może kiedyś zapragnąć światowej kariery. I wtedy wasze wymysły pójdą precz. Przykład - Apolonia Chałupiec, by się pozbyć "ł" (nie ma takiej litery w wielu krajach) zmieniła się na Polę Negri. Pewnie, można wymyślać, tylko że taki wymysł może dziecko kosztować dużo nerwów. Wydaje mi się że ta Pamela twojego męża jest bardziej uniwersalna. No chyba, że dziewucha ma zostać na przaśnym zadupiu i pracować w lokalnym skansenie. Wtedy takie imię rzeczywiście może jej pomóc. Z PSL, to jak będzie ładna, to nawet do biura poselskiego może trafić. No nie na posła, ale czasem na posła, a czasem pod posła, w zależności jaką pan poseł będzie miał fantazję.

Gość Mama.znów.w.ciąży
Słowa krytyki? Że niby Wagina albo Obciągosława? To mają być słowa krytyki? A Jarogniew nie jest w żaden sposób dziwnym imieniem, kazdy i tak mówi do niego Jarek. Jak będzie przedstawiał się całym imieniem, to nie jakieś zwykłe "Jarosław", tylko Jarogniew", oryginalnie i inaczej niż reszta. A co jest takiego złego w imieniu Paloma albo Gwendalina? "Gwendalina, Gwendolina imię żeńskie pochodzenia walijskiego, oznaczające "biały pierścień", złożone z elementów gwen "biała, prawidłowa, błogosławiona" i dolen "pierścień". Patronką tego imienia jest św. Gwendalina (VI wiek)."

Gość germanistka86
Imię okropne, zresztą oba takie są. Ja ostatnio czytałam artykuł o tym, jak rodzice mieli podobne upodobania. Dzieciom było przez to trudniej w szkole i zazwyczaj po ukończeniu 18 roku życia imiona zostały zmieniane na te normalne. Ja sama bym tak zrobiła!! A jak Ty masz na imię?

Gość Mama.znów.w.ciąży
Ja mam niestety chyba najbardziej nijakie imię, czyli Ania. Dlatego chcę, by moje dzieci się wyróżniały, były dumne, że mają wyjątkowe imiona, nie czuły sie jak szara masa.

Gość coraz bardziej.....
To pytaj na forum intelektualistow walijskich :) brawo i pelne poparcie . A moze Walislawa :)

Jeśli ona się kiedyś przedstawi " Kogut... Gwendalina Kogut" to każdy pomyśli że robi sobie jaja. (pomijając, że kogut nie robi jaj...)

Gość germanistka86
No tak, wolisz, żeby były wyjątkowe, ale cierpiały. Nie widzisz tego, że ludzie, którzy się w np. taki sposób wyróżniają cierpią? Często są wyśmiewane. Chcesz je tak nazwać, bo tak Ci się aktualnie podoba? Lepiej pomyśl o dziecku. Imię "Ania" może brzmi banalnie, ale jest po prostu normalne.

Gość coraz bardziej.....
Jeszcze staropolskie moze byc ok , ale starowalijskie - co ma piernik do wiatraka ? No a z tym nazwiskiem , ktore podalas - rewelacja :) By bylo ciekawie proponuje tureckie i indyjskie :)

Gość Mama.znów.w.ciąży
"Jarogniew staropolskie imię męskie, złożone z członów Jaro- ("świeży, gorący" ale też "gniewny, srogi, surowy") i -gniew ("gniew"). Mogło oznaczać "ten, którego gniew jest srogi"." A w tym imieniu co jest złego?

Gość Mama.znów.w.ciąży
"Paloma imię żeńskie pochodzenia hiszpańskiego. Wywodzi się od słowa paloma oznaczającego "gołąb"." Mąż się bardziej na to upiera, ja uważam że Gwendalina jest lepsze. Można zdrabniać gdy mówi się do dziecka, np. Gwendzia, a Palomy nie sposób zdrobnić.

Gość erwtwe
Gwendzia Kogut :D