Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asteriaaaa

biore tabsy czy moge byc w ciazy?

Polecane posty

Gość asteriaaaa

witam, zastanawiam sie czy moge byc w ciazy pomimo dokladnego zazywania tabletek antykoncepcyjnych . Biore je od dwoch miesiecy, od kiedy wrocilam do mojego faceta. w pierwszym tygodniu uzywalismy takze prezerwatyw, bo tak kaze ulotka. Uzywalismy ich tez w czasie tygodnia odpoczynku od tabsow mimo ze wg ulotki jest to zbedne gdyz i tak jest sie zabezpieczonym. Tabsy bralam codziennie punkt 20.00, nie zapomnialam ani jednej. Koncze drugi blistr, zostaly mi 3 tabletki a wczoraj dostalam lekkiego brazowego krwawienia pomimo ze okres powinien pojawic sie najwczesniej za 3 dni. Wiem ze to moze byc normalne przy tabsach. Najbardziej niepokoi mnie jednak nabrzmialy brzuch, jakby sie rozciagal.nie moge go nawet wciagnac. Dzis rano zrobilam test, wynik negatywny, ale podobno gdy za wczesnie robiony nie jest wiarygodny. Czymoge byc w ciazy?

Gość Kasiaaaaaa90
Niemożlwie zebyś była. Nie panikuj, plamienia przy tabsach to normalna sprawa

Gość spoko loko !
nie jestes w ciazy ;)

Gość asteriaaaa
dzieki za odpowiedzi, uspokoilam sie:)

Gość asteriaaaa
znow zaczynam watpic... coraz czesciej jest mi niedobrze z rana i jestem jakas wyczulona na zapachy... a brzuch dalej nabrzmialy jak nie wiem... jaka jest mozliwosc przy zazywaniu tabletek zajscia w ciaze?

Gość nowaaaa
Hej mam pytanie:) 3 maja miałam miesiączkę i zaczęłam przyjmować pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych Sylvie 20. zazwyczaj brałam je ok godz 21. 8 dnia (10 maj) wzięłam je o 17 i tego dnia doszło do stosunku. Następnego dnia tez wzięłam tabletkę o 17 i tak aż do końca. 13 i 16 maja doszło do kolejnych stosunków . 23 maja skończyłam opakowanie i 26 wystąpiła miesiączka - skąpsza niż zwykle. i trwała do 1 czerwca. dodam, ze 26 maja zrobiłam test ciążowy przed południem i wyszedł negatywnie. Przez okres brania tabletek pobolewało mnie codziennie podbrzusze. od 31 maja biorę 2 blister i od paru dni znowu nastąpiły pobolewania podbrzusza.Ale nadal mam obawy, ze jednak moge byc w ciązy bo przeciez okresu dostaje się przez odstawienie tabletek.....proszę odpszcie :)

Ale gdybyś była w ciąży to poziom hormonów by nie spadł i krwawienia z odstawienia byś nie dostała. Z tego co piszesz nie wystąpiła żadna sytuacja, która mogłaby obniżyć skuteczność tabletek, więc wychodzi na to, że zwyczajnie nie dojrzałaś do seksu. 🖐️

Gość Jacek Szafałowicz UK 666
Do ginekologa się udaj na badanko!