Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

UrocznaPoznanianka

Proszę Pomóżcie :(

Polecane posty

Witajcie Proszę o Pomoc.. Od pewnego czasu mam biały nalot na języki .. i czerwone plamki(kropki) na samym końcu języka.. Na początku myslałam, że to nic takiego. -Pomyślałam.. Wyszczotkuję język może zejdzie.. No i zeszło.. ale nie trwało to długo.. rano gdy wstałam znów to było.. :(. bardzo się boje, że mogą to być objawy wirusa Hiv.. Tylko dodam, że wyszło mi w badaniu cytologicznym, iż mam wirusa Hpv. czy jest możliwe, że z moim językiem dzieją sie takie rzeczy spowodu wirusa hpv. czy mam Hiv. proszę o pomoc kochani ponieważ bardzo się boję.. Mam 24 lata i jestem zaręczona.. Jeśli ktoś spotkał się z czyms takim PROSZĘ POMÓŻCIE ;( niestety nie potrafie tu dodac zdjec;( ale jesli podaje email napewno wyslę.. proszę o pomoc;(

Gość bez paniki
ja tez tak mialem.to moze byc z czestego lizania sie i picie alkoholu tez tak moze spowodowac.nic ci sie nie dzieje-przejdzie

Gość Mroczny Jebun
Przejdzie, już wkrótce. Na męża, przy odrobinie szczęścia i samozaparcia, także na dzieci. Więc bądź dobrej myśli. Unikaj dalej lekarzy, najlepsze porady medyczne TYLKO na Kafeterii.

Gość Mroczny Jebun
W ostatecznym wymiarze przygotuj się na śmierć. Nie będziesz znać dnia i godziny. UMRZESZ.

Gość hherhy54rt
mialem kiedys podobnie po niezlej i ostrej imprezie gdzie palilem papierosy , calowalem sie z dziewczyna i pilem alkohol i. Lekarz mi dal lek o nazwie nestatyna i stosowalem ja dosc dlugo ale przeszlo po jakims czasie

Gość hherhy54rt
a palisz papierosy lub naduzywalas alkoholu ostatnio??? Mialas sytuacje w zyciu keidy moglas sie zarazic tym hivem?

bialy (zoltawy , zielony) nalot na jezyku to objawy roznych chorob. Moze byc grzybica, moze byc cos z wydzielaniem sie kwasow zoladkowych, palenie papierosow. idz do lekarza, zrob sobie jeszcze dodatkowe badania. Nie mozna gdybac w takich sprawach. Niech to lakarz zobaczy, zrob wymaz i bedziesz wiedziec.

i jeszcze stan jamy ustenej ma na to wplyw. Zapalenie dziasel lub chore zeby moga taki dac efekt

jestem w związku juz bardzo długo, nie zdradzam narzeczonego.. ani on mnie. (tak mysle) .. Była impreza .. piłam paliłam.. ale czy to od tego? mozliwe ze to grzybica ?

Gość hherhy54rt
jesli masz hpv to on moze sie tak objawiac. Wirus hpv wczesto powoduej zmiany w jamie ustnej. powinnas stosowac jakeis leki na to kktore lagodza obrzek potem moze sie nawracac ten stan jak nie da sie wytrzymac to trzeba isc do lekarza czasem anwet chirurgicznie usuwaja. Wez se poczytajj na wikipedii o hpv http://pl.wikipedia.org/wiki/Wirus_brodawczaka_ludzkiego

zapalenie dziąseł ? mam protezke zębową .. mozliwe ze to od tego ?? nosiłam jedną kupe lat .. Jak wybiłam zęby na schodach.. a niedawno zmieniłam na nową . mozliwe ze to od tego ?

Gość hherhy54rt
to objawy hpv a nie hiv spokojnie

Gość Mroczny Jebun
Tak, jak wcześniej zauważyłem: NAJLEPSZE porady medyczne TYLKO na Kafeterii. Jak Ci się spieszy, to nawet recepte dostaniesz. Osobiście polecam cytostatyki. Do tego dobrze strzel sobie sto gram spirytusu i działkę w kanał. Jakby co, to i tak UMRZESZ, nie przeżywaj, to nieuniknione. ŻEGNAJ.

Gość hherhy54rt
"Niekiedy zmiany pojawiają się na błonie śluzowej jamy ustnej bądź gardła. Kłykciny kończyste mogą ustępować samoistnie, w przypadkach przewlekłego utrzymywania się zmian możliwe jest leczenie miejscowe aplikowanie maści z lekami przeciwwirusowymi, elektrokoagulacja, laseroterapia, zamrażanie ciekłym azotem bądź ostatecznie chirurgicznie usunięcie zmian. Ze względu na obecność wirusa HPV na błonach śluzowych chorego, może dojść do powtórnego powstania kłykcin kończystych. Dzieje się tak w około 90% przypadków."

Gość hherhy54rt
łeś ;) nie ma za co :)