Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona_objawami

Wstydliwe i bolesne problemy.

Polecane posty

Gość przerazona_objawami

Witam, mój problem wygląda następująco. Mam 18 lat, od ponad roku stosuje tabletki antykoncepcyjne YAZ. Od samego początku czułam się po nich dobrze, żadnych skutków ubocznych nie miałam. Jednak w tamtym roku na wakacjach wybrałam się z chłopakiem na baseny i od tamtego czasu sie zaczęło. Swędzenie pochwy oraz okolic warg sromowych, zaczerwienienia, pojawiały się niewielkie rany. Przeszło mi to samo, więc zrezygnowałam z pójścia do lekarza. Jednak po kilku miesiąc objawy znów wróciły i zapisałam się na wizytę. Lekarz zrobił mi badanie cytologiczne, okazało się, że mam nadżerkę, ale stwierdził, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, nie przepisał mi kompletnie żadnych tabletek, ani nic. Uznałam, że to może nic groźnego. Objawy się nasiliły. Swędzenie, spuchnięte wargi sromowe, pieczenie, ból przy stosunku jest nie do wytrzymania. Jakby tego było jeszcze mało w pierwszy dzień okresu zaczęła mi się pojawiać brązowa wydzielina, która nie pachniała zbyt przyjemnie. Wyglądała jak zaschnięta krew. Dodam jeszcze, że wszystkie objawy nasilały mi się przed okresem, zaś podczas samego okresu były do wytrzymania. Na wtorek jestem umówiona ponownie lekarza, jednak chciałabym Was zapytać, czy miałyście podobne objawy i co to było? Z góry dziękuję za pomoc, bo zaczynam się tym wszystkim naprawdę martwić.

Swędzenie i pieczenie może wskazywać na jakąś infekcję. A nadżerki się chyba nie zostawia tylko się w jakikolwiek sposób leczy, w zależności chyba od stopnia zaawansowania. Ja bym poszła na Twoim miejscu do lekarza, ale innego.

Gość jeżeli przy takich objawach
lekarz nic nie przepisał to ja bym go zmieniła.

Gość agula8
lekarz powinien Cie porządnie zdiagnozować. Cytologia i wymaz z z pochwy w kierunku bakterii i grzybów.Infekcja mogła być grzybicza i nawróciła i czerwone upławy z powodu nadżerki.Ale to tylko domysły-nalegaj na badania. U mnie na grzybice pomaga lactovaginal i clotrimazol ale przy nawracającej grzybicy czasem potrzebne sa silniejsze leki.

Wspomniane przez ciebie objawy nie tyczą się nadżerki - przy niej występują głównie upławy (i jeżeli cytologia jest ok nie zawsze podejmuje się jej usuwania - można z tym bez problemu żyć. Wiele kobiet nawet nie wie, że ją ma). To, o czym piszesz, świadczy o infekcji. Na twoim miejscu skonsultowałabym problem z innym lekarzem. Powinnaś rozpocząć leczenie.

Gość przerazona_objawami
Wczoraj właśnie udałam się do lekarza. Miałyście rację. Mam drożdżycę. Lekarka przepisała mi clotrimazolum, pimafucort oraz jakiś płyn do higieny intymnej. Miejmy nadzieję że to pomoże. Ale dzięki za pomoc:)