Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość njfbjbfv

możliwa ciąża?

Polecane posty

Gość njfbjbfv

witajcie, @ dostałam 17 maja. Cykle mam nieregularne. Od 26 do 32 dni. Czy możliwe, aby 4 czerwca mogło dojśc do zapłodnienia? Dziś boli mnie lewy jajnik i trochę piersi. A śluz jest w takich kuleczkach jakby. Ale sie nie ciagnie i nie klei. co Wy na to?

Gość agiew
Jest to możliwe. Być może miałaś dni płodne. Nie da się tego tak po prostu wyliczyć. W dniu spodziewanej miesiączki zrób test. A jak nie wiesz kiedy masz owulację to kup sobie może tester na ślinę. Nie będziesz mieć już tym problemu.

to, że nie masz każdego cyklu równego co do dnia nie znaczy że są nie regularne:) O regularnych cyklach mówimy, kiedy różnica między najkrótszym a najdłuższym cyklem danej kobiety wynosi nie więcej niż 5 dni. Jeżeli jeden cykl w roku się nie zmieści w tej granicy, wciąż nie zmienia to faktu regularności. Za normę długości cyklu uznaje się 21-35 dni. Czyli: * jeżeli kobieta ma cykle długości 21-26 dni to miesiączkuje regularnie, * jeżeli kobieta ma cykle długości 30-35 dni, także miesiączkuje regularnie, * jeżeli kobieta ma cykle długości 27-29 dni i zdarzył jej się jeden 35 dni, to także miesiączkuje regularnie, * a jeżeli ma 35-40 to też mówimy o regularnych cyklach, tylko zbyt długich.

Gość Verdis
nie oszukujmy sie . W ciąże sie tak szybko nie zachodzi

Gość njfbjbfv
nie mam pojęcia, kiedy mam dostać @ :). ale mysle, ze jeszcze tydzien poczekam i zrobie test. teraz mam sucho na zewnatrz a w srodku troche wilgotno. A śluz wczoraj wieczorem jak smar a dzis woda jakas... jak w kalejdoskopie...ale to moze ta zmiana pogody...upal, deszcz....