Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka ;p

on chce sam jeść ale..........

Polecane posty

Gość mamuśka ;p

mam juz dosc, mój 10 miesieczniak postanowił ze sam będzie juz jadł ..ok-niech tak będzie. Zaczęlo sie tak ze go karmie a on wyrywa mi łyżeczke, jak juz uda mi sie dac mu troche jedzenia do buzi to wyjmuje patrzy co ma i znowu je. Więc kupiłam ten fartuszek do nauki jedzenia, dałam dzis mu obiad : ziemniaki, marchewka i kurczak wszystko troszke pokrojone zeby mogł albo trzymac w rączce i jeść albo wsadzic na raz do buzi. dłubał i dłubał i w koncu nic nie zjadl, zaczełam sama go karmic no i na nowo wyjmuje, wypluwa, itp brak mi juz cierpliwosci moje dziecko dzis pierwszy raz od kąd zaczęłam dawac obiadki nie jadło obiadu sama juz nie wiem pomocy

Gość hahahahahazfsdfaahahah
straszne:O spierdalaj

Ja dawałam synowi łyżeczkę a druga sama do karmiłam, bo więcej dziobał niż jadł. Dziś ma 18 miesięcy i sam je, ale czasem mu obiad spada z łyżeczki to mu pomagam.

Gość Miliana23
może papke zrób z tego samego zbytnio nie bedzie miał jak się nią bawić?

Gość Miliana23
rozumiem cię ja jak swojej daje jedzenie też wiecej się nawi niz zje a nas mamy chuj strzela

Gość smd smd smd
Nie wydaje mi się żeby 10 miesięczniak był w stanie przełknąć kawałek mięsa . Mój jak miał 10 misięcy to wszystko było drobno ugniecione widelcem (jarzyny) ryż normalnie a mięso zmiksowane tyle że nie na puch i tak dziecko mi jadło. Jak skońćzył 12 miesięcy to zaczął jadać małe kawałki ale mięsa nadal nie był wstanie porzuc i przełknąć tak by nie mieć z tym kłopotu .

Gość mamuśka ;p
właśnie mamy podpowiedzcie jak nauczyc dziecko jedzenia samodzielnie.. dziękuje Masia za wypowiedz! postaram się w ten sposób. a mój mały papek nie chce jak mu daje czasami słoiczki to nic nie zje , ma 9 ząbków wiec ma czym gryźć ;) zupy bardzo lubi szczególnie własnie warzywka i wtedy rzadko wyjmuje z buzi

Gość furiatka...????
każde dziecko jest inne... mój też wcześnie chciał jeść sam teraz ma 20 miesięcy i potrafi sam jesc zupe i drugie danie, już go nie muszę karmić..też nie było ciekawie bo po każdym jedzeniu trzeba było myć stół podłogę krzesło i dziecko no i pranie oczywiście ale warto.. jak najczęściej pozwalaj mu jeść samemu to szybko jego pora na jedzenie będzie twoją chwilą wytchnienia...Pozdrawiam i trzymam kciuki

Gość hmmmh
Karmienie na 2 łyżki, jedną ja drugą dziecko i dodatkowo wkładałam większe porcje na talerz z myślą, że część jest na zmarnowanie. Pozwalałam trochę po babrać się w jedzeniu. Jedna córka całkowicie samodzielnie je odkąd skończyła 1,5 roku, druga zaraz po roku nie dawała się na karmić tylko sama jadła. Dzieci ubierałam w śliniaki i dodatkowo na kolana kładłam pieluchę. Sprzątania po takich posiłkach z czasem było coraz mniej ;)

Gość tez 20miesiecy i sama je
nawet nie pamietam od kiedy sie nauczyla z czasem przyszlo, ale zawsze obok jestem i pomagam, jedynie np serek danon zje caly bez mojej pomocy, zupa i drugie danie juz pomagam, bo poprostu jedzienie zdebieje a ona nadal bedzie jesc, wiec raz ja raz ona, raz jej czasem zaczyna karmic mnie :)) 10miesiecy? to chyba tylko flips, jablko, i butel byl w jej mocy

Gość an2anet
moja skonczy teraz 10mies i jakos sama nie chce jesc i daje jej dania ze słoiczka