Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewyspana mama :(

Bóle wzrostowe u dzieci

Polecane posty

Moj synek ma niecale 3 latka,pojawily sie u niego ponownie bole wzrostowe(mielismy ten sam problem rok temu).Bol nóżek(a dokladniej kolan-rok temu bolaly go cale nogi)pojawia sie poznym wieczorem,a konczy rano.Cala noc sie budzi z placzem :/ Rano tez jeszcze narzeka,później (ok 9:30)mu przechodzi. Smaruje mu te kolanka naproxenem przeciwbólowym(poleconym przez lekarza),a jak juz nie moze wytrzymac to daje mu syrop przeciwbolowy.Strasznie go to meczy,wszyscy chodzimy niewyspani.Czy jest cos co jeszcze moge zrobic,zeby mu ulzyc?Moze macie jakies sposoby?

Gość Cichv
Ja miałam podobnie bóle głowy nóg itp nogi raz mi strasznie spuchly ze trafiłam do szpitala miałam wtedy moze 10 lat i przez przypadek wykryli u mnie wadę w kościach :-( musiałam mieć operacje :-( czy lekarz zrobił prześwietlenie ? Czy tylko dał maśc moze tam sie coś dzieje

Gość Cichv
Ja miałam podobnie bóle głowy nóg itp nogi raz mi strasznie spuchly ze trafiłam do szpitala miałam wtedy moze 10 lat i przez przypadek wykryli u mnie wadę w kościach :-( musiałam mieć operacje :-( czy lekarz zrobił prześwietlenie ? Czy tylko dał maśc moze tam sie coś dzieje

Tak,wszystkie badania byly robione przy poprzednim razie,wszystko jest ok.On ma po prostu tendencje do tego,moze po mnie,bo ja tez za dziecka mozno odczuwalam jak rozly mi kosci... Zero opuchlizny.

Gość Ja też tak miałam od dziecka
z tym że u mnie nigdy te bóle nie przeszły i trwają tak już do prawie 30 roku życia. Okazało się że to choroba reumatologiczna. Do tego doszło zapalenie stawów.

Moj synek również miał problemy z bólami wzrostowymi. Niestety, wiele nie da się zrobić poza upewnieniem się czy nie istnieje inna przyczyna takich bóli i tymi środkami, które obecnie stosujesz. A braki snu kiedyś nadrobisz :-) uroki macierzyństwa. Pozdrawiam!

Gość Megi Megi
Moja córeczka ma tez bóle nóżek w nocy. Od kiedy podaje jest magnez i wapń jest znacznie lepiej.