Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość timmyna

martwie sie bo malo mowia

Polecane posty

Gość timmyna

witam jestem mama blizniakow, maja po roku i 7 m...martwie sie bo malo mowia, ich zasob slow to : mama, tata,baba, dada, koko, muuu, mee i takie tam inne dotyczace zwierzatek....nie potrafia powiedziec zwyklego daj, masz...wszystkie dzieci moich znajomych w podobnym wieku potrafia zlozyc dwa slowa albo mowia zdaniami...czy powinnam sie wybrac do logopedy czy innego specjalisty???? mowia mi ze maja czas ale ja wszedzie widze dzieci w podobnym wieku ladnie mowiace...sasiadka mi zarzucila ze to przez to ze sie czesto przewracaja...drudzy mowia ze to stare powiedzenie ale naprawde czesto sie przewracaja jest ich dwoch popychaja sie, podkladaja nogi...prosze poradzcie cos kochane

Gość timmyna
up

Gość jijjaia
a są wczesniakami? jakies komplikacje okołoporodowe?

Gość jugo
zdecydowanie mają jeszcze czas, zwłaszcza jeśli to chłopcy. a z tym przewracaniem się - daj spokój, to chyba jakiś żart :O no bądź poważna, co ma jedno do drugiego?

Gość think again
bliźniaki zawsze zaczynają mówić dużo poźniej poczytaj trochę

Gość Jacek Szafałowicz UK 666
OBLA DI! OBLA DA! PYR! PYR! Naucz ich tego wymawiać!

Gość timmyna
sa wczesniakami ale tylko 3 tyg w szpitalu powiedzieli mi ze nie powinny rozwijac sie pozniej od innych dzieci z tego powodu...no wlasnie jakies s, cy czy pojedyncze literki to mowia troszke ale nie zawsze

Gość timmyna
no wlasnie tez zastanawialam sie co ma mowa do upadku...i czesto slyszalam odp ze jak dziecko upada i szczegolnie gdy uderzy sie glowka to powoduje to zahamowanie funkcji mowy...i slyszalam takze o przypadkach gdzie dziecko jak sie uderzylo w glowe to przestalo mowic...alebo ja jakas dziwnie naiwna jestem i wierze w glupoty

Gość hahaha hahahahaah ha
lekarz cie wysmieje, to nie jest zadne zaburzenie czy opoznienie w rozwoju, poczytaj troche zanim zalozysz durny watek! kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie, i nie mozna powiedziec ze szybciej jest lepiej a wolniej zle, mowa czesto rozwija sie skokowo, dzieci dlugo nie mowia a jak zaczna powiedzmy w 2 roku zycia to im sie buzia nie zamyka, ale skad ty to mozesz wiedziec, jak sie czytac o rozwoju dziecka nie chce

mój młody w tym wieku mówił jeszcze mniej teraz "pisze" opowiadania, ma 28 miesiecy spokojnie co do przewracania, to niezły dowcip, ktos ma chyba nie tak pod sufitem

Gość czyli dzieciaki maja
półtora roku i nie mówią..... kobieto maja czas koleżanki synek ma 2,5 i mówi kilka wyrazów tylko z czego trzeba go dobrze znac aby zrozumiec spokojnie i nie panikuj jeszcze bedziesz miec dosc ich jak im sie buzia nie bedzie zamykac