Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ccccccccccccccddd

czy mozna miec ubezpieczenie na męza?

Polecane posty

Gość ccccccccccccccddd

jesli mąz zapisze sie w Urzedzie pracy, to mozna byc zubezpieczonym na jego"konto w posredniaku"????

Gość ccccccccccccccddd
bo mnie wyrejestrowali bo nie poszlam/.

Gość Karinka inka
a mąż nie pracuje?

Gość ccccccccccdddddddddd
tak on moze sie zarejestriowac. ale czy sie zapisze w UP to mnie na siebie tzn na swoje konto tez moze? no nie?

Gość Karinka inka
No chyba tak idź się lepiej w urzedzie popytaj

znalazlam na internecie jakieś artykuly że bezrobotny zarejestrowany w pupie ( w tym wypadku moj mąz) moze ubezpieczyc czlonkow rodziny ... ale czy to oznacza ze moze ubezpieczyc tylko dzieci czy zonę tez??????? masdakra....

Gość ijjkk
zone tez - ja tak mam

Gość a cd w eks bum
Jak ja uwielbiam inteligentnych i oczytanych ludzi :D wygoogluj sobie kogo może ubezpieczyć bezrobotny w pup-tam są wymienieni jacy to członkowie rodziny.

ijjkk czy twoj mąz ma ubezpieczenie na ciebie i dziecko w posredniaku tak??

wpisalam w google np.: kogo moze ubezpieczyc bezrobotny l,uyb wpisywalam rozne rzeczy prawa bezrobotnego ubezpieczenie rodziny bezrobotnego itp... i nie moge znalesc.

Gość ijjkk
dokladnie tak

Gość wszystko jest
Zgodnie z zapisem ustawy z dnia 27 sierpnia 2004r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (Dz. U. z 2008r. Nr 164, poz. 1027 z późn. zmianami) powiatowy urząd pracy do ubezpieczenia zdrowotnego zgłasza osoby bezrobotne (oraz członków ich rodzin) niepodlegające obowiązkowi ubezpieczenia zdrowotnego z innego tytułu. Za członka rodziny uważa się: dziecko własne, dziecko małżonka, dziecko przysposobione, wnuka albo dziecko obce, dla którego ustanowiono opiekę, albo dziecko obce w ramach rodziny zastępczej lub rodzinnego domu dziecka do ukończenia przez nie 18 roku życia. Jeśli dziecko kontynuuje naukę po ukończeniu 18 lat, może być zgłoszone do ubezpieczenia jako członek rodziny, nie dłużej jednak niż do ukończenia 26. roku życia. Po tym czasie, o ile nie jest ubezpieczone z żadnego innego tytułu, powinno powiadomić szkołę lub uczelnię, która będzie zobowiązana zgłosić je do ubezpieczenia w NFZ. Dziecko posiadające orzeczenie o znacznym stopniu niepełnosprawności lub inne traktowane na równi mogą być zgłaszane do ubezpieczenia bez ograniczenia wieku. małżonka mąż, żona (ale nie konkubenci), krewnych wstępnych (rodziców, dziadków) pozostających z ubezpieczonym we wspólnym gospodarstwie domowym. tępa jesteś naprawdę, słowo daję.

aha,dziekuje.....za to co wyzej ktos napisal.... mam nadzieje ze nie bedą robili mu trudnosci...

do ijjjkk: a co maż twoj powiedzial im? że zona sie nie rejestruje i musze miec na nią ubezpieczenie bo ona sie nie zarejestrruje nie szuka pracy siedzi z dziedkiem czy co?

a zeby mąz mogł ubezpieczyc i mnie w posredniaku to jakies moje dokumenty musi miec...ale co? dowod osobisty i ksero dowodu?nip? pesel...cos jeszvze???

Gość ijjkk
nic nie powiedzial - a co ich to interesuje, ze zona nie pracuje i sie nie resjtruje w urzedzie? trzeba tylko podac pesel

cdddddddddd no boje sie ze mu powiedzą to niech sie zarejestruje to jej damy ibezpiecz.

Gość kikakikakika
Moje zdanie jest takie bez prawa do zasiłku bez prawa do ubezpieczenia z czego wy ludzie żyjecie jedno i drugie na ubezpieczeniu państwa?????T a chamówę powinni dawno zlikwidować latami siedzą porejstrowani w pup a robią na czarno,ktoś inny im za lekarzy płaci.Z jakiej paki nie chce się pracować legalnie sam sobie płać.