Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegrowiczka000

wystawia ktos rzeczy po dzieciach na allegro???

Polecane posty

Gość allegrowiczka000

Bo mam pytanie. Jakiego programu uzywacie do przechowywania zdjec? Chcialabym tez wystawic po mojej corce, ale nie wiem jaki program bedzie najlepszey i bezplatny. Moze ktos zna sie na tym? Prosze o jakies rady..

Gość allegrowiczka000
haloo

Do przechowywania zdjęć?? Nie bardzo rozumiem... zdjęcia trzymam na dysku, żaden program mi do nich nie jest potrzebny, a wrzucam na serwer przez imageshack.us bo tam można od razu rozmiar określić

Gość nie handluję ale robię zdjęcia
Zapisuję je normalnie na komputerze plus wypalam płytę. Czy do zdjęć wrzucanych all jest potrzebny specjalny program?

Gość allegrowiczka000
Sory za nie jasnosci - oczywiscie chodzi mi o serwer a nie program.. nie jestem specjalista w tych sprawach i nie wiem jak prawidlowo nazwac niektore rzeczy ;) Estera, dziekuje za stronke, juz na niej jestem, jesli moglabys jakos w skrocie napisac jak to obsłużyć to bylabym wdzieczna,,

Gość allegrowiczka000
OK, juz mniej wiecej wiem jak to dziala, zarejestrowalam sie i sie ok :) Dzieki slicznie, mam jeszcze 2 pytania. Czy ten program jest platny? I Jak jest z rozmiarami zdjec? Czy ten program je automatycznie zmniejsza czy zostawione sa naturalne rozmiary fotki?

Gość allegrowiczka000
jest tam ktos jeszcze??

Nie musisz się nawet rejestrować. Po prostu masz tam takie tabelki, pod "prześlij" masz pustą linijkę i tam masz obok przycisk "browse"- jak go naciśniesz, otwiera Ci się folder ze zdjęciami i wybierasz to które chcesz wrzucić. Przy "zmiana obrazu" powinno być automatycznie 800x600, takie wrzucam na allegro, jak jest inne to zmień. I dajesz "prześlij teraz", potem klikasz na załadowaną fotkę jak już ją pokaże, otwiera Ci się duże zdjęcie. Jak klikniesz prawym klawiszem, masz "otwórz grafikę w nowej karcie" i dajesz to, pokazuje Ci samo zdjęcie, wtedy to co masz w pasku adresowym to link do niego. Ale jak na Allegro nie chcesz robić szablonu, tylko korzystasz ze standardowego, to chyba nie ptorzebne Ci fotki na necie? Z domowego możesz wrzucić.

Gość allegrowiczka000
wielki dzieki za wskazowki. A jak sie nie bede logowac to jak serwer zapamieta moje zdjecia? I gdzie mam ich szukac gdyby co? Np jak bede chciala je usunąć?

Gość małałała
możesz albo z imageshack korzystać, albo z galerieallegro..ja osobiście wystawiam aukcje na kupuje.to i tam mam możliwosć dodania tylu zdjęc, ile chcę - całkiem za darmo, więc się tym nie przejmuję, Tobie też polecam - sporo dziecięcych ciuszków tam jest