Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hurtownia zniczy

Niecodzienna hurtownia zniczy

Polecane posty

Gość hurtownia zniczy

witam jak to w co roku w święta byłem na cmentarzu i wpadł mi taki pomysł ( na pewno nie byłem pierwszy ) żeby wybierać znicze ze śmieci ( jest ich tam od groma ) niepotłuczone myć kupować same wkłady i sprzedawać np cały rok przygotowywał bym znicze do sprzedaży w święto zmarłych daj my na to że średni koszt jednego znicza to ok 4 zł ( bo są duże i małe ) a wkład do niego 1 zł mycie i transport ok 1 zł i 2 zł pozostaje na czysto daj my na to że dobrze się rozreklamuję i z pomocą rodziny i znajomych oraz w hurtowni sprzedam ok 50 tys takich zniczy odliczają zus wiec wychodzi ok 100 tys zł oczywiście cenę oferował bym bardzo konkurencyjną czy to może wypalić ?

Gość nie ma szans
w cenie znicza, samo szkiełko to tylko ułamek. A takie szkiełko ze smietnika musisz zaopatrzyć w nowy wkład, kapturek i stopkę. Dochodzą koszty grzebania w smietnikach, które moga być wyższe niz marża producenta zniczy. Właścicielami cmentzarzy są najczęściej panowie z pewnej mafii, myślisz, że pozwolą ci za darmo grzebać? Szkoda czasu i atłasu.

Gość lolęsa
masz na myśli kościół.

Gość gość
Ja uważam, ze lepiej zgłosić się do profesjonalnej hurtowni, która zajmuje się sprzedażą zniczy. Sam zamawiam znicze od www.slawa.com.pl i jeżeli chcecie wejść w ten biznes to warto skorzystać z ich oferty.

Gość gość
a ja znicze na wszystkich swietych zawsze zamwiam w http://anubis.info.pl/ - tam zaopatrzam wszystkie groby. Zawsze sa to znicze najwyzszej jakosci. Bardzo polecam!

Gość gość
Zajrzyj na http://fhupawlak.pl/, to super producent zniczy. Skoro chcesz pomyśleć o takim biznesie, to ten producent byłby dla Ciebie wręcz idealny. :) Sama również handluje, idzie na tym nawet dobrze zarobić w święta, bardzo polecam. W ich ofercie znajdziesz m.in. : znicze szklane, znicze plastikowe, znicze dekoracyjne i wiele innych.

Gość gość
Nie mam zdania na ten temat, osobiście kupuję nowe, ładne znicze w hurtowni MAIK-POL, więc też nie przepłacam

Gość gość

Akurat właściciel cmentarza, to tylko by się ucieszył. Te skorupy ważą konkretnie, a wywóz śmieci kosztuje, oj kosztuje sporo...