Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paukaroli

śluz płodny,owulacja,niech mi ktos wytlumaczy??

Polecane posty

Gość paukaroli

Myslalam,ze orientuje sie mniej wiecej w okreslaniem dni plodnych(a staram sie od 6 miesiecy o dziecko)okazuje sie,ze nie bardzo mi to wychodzi.Mianowicie okres mialam 5 maja,cykle zazwyczaj 31dniowe + - 2 dni. 20 maja-sl;uz bialawo,przezroczysty,test owulacyjny negatywny 21-l majaTest owulacyjny pozytywny.Sluz plodny sliski,ciagnacy(bardzo duzo),klucie jajnika 22maja-w poludnie-test owulacyjny dalej pozytywny,sluz wysoce plodny.ciagnacy(jak kurze białko) 22 maja wieczor-test owulacyjny negatywny 23 maja-test owulacyjny negatywny,sladowe ilosci sluzu,lekkie skurcze podbrzusza 24maja-sluz bialawy o konsystencji galaretki 25maja-bialy gesty sluz 26maja sluz bialy troche galaretkowaty(na bieliznie) nagle uklucie prawego jajnika Celujac w dni plodne,obstawialam,ze owulacje mam 21 albo 22 maja,ale nie mialam racji bo okres pojawil sie dzisiaj (8/06) z okolo4 dniowym opoznieniem juz zdazylam zrobc 2 testy ciazowe :/ Moje pytanie brzmi.Skoro 2 faza jest nieruchoma,to wychodzi na to ze owulacja nastapila 26 maja,odejmujac od daty miesiaczki 14 dni.Dlaczego wiec testy owulacyjne wychodzily pozytywne,sluz wskazywal i bole na owulacje pare dni wczesniej?

Gość paukaroli
a w dzien owulacji 26 maja sluz byl bialy??temperaturek nie mierze

Gość paukaroli
up

Faza lutealna czyli ta od owulacji do okresu nie u każdej kobiety trwa 14 dni u Ciebie może być inaczej... Zasada ogólna jest taka, że faza lutelna trwa między 10 a 17 dni.

Gość paukaroli
rozumiem,zmylily mne te testy i sluz plodny

Moim zdaniem testy Ci wyszły dobrze po prostu miałaś w tym cyklu dłuższą fazę lutealną...

Gość agiew
A myślałaś np o kupnie komputera cyklu? podobno są bardzo skuteczne. Ew może mikroskop owu powinien pomóc jak nie za bardzo to łapiesz