Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezsilna12222

kosmetyki na trądzik

Polecane posty

Gość bezsilna12222

Ratujcie. Już nie mogę na siebie patrzeć. Całe czoło w r ''bombach'' czyli ropnych czerwonych pryszczach i małych kropeczkach. + broda , klatka piersiowa.. masakra!!! Dermatolog dopiero w lipcu.. Byłam już z dwa lata temu u jakiegoś to przepisał mi jakieś 'leki' za ponad 300 zł ;]. Próbowałam wszystkiego z drogerii oprócz serii Nivea. Przez moment pomagała mi seria pharmaceris. Ale to tylko chwila. Błagam, o opinię. Polećcie kosmetyki, tylko uwaga, dużo kosmetyków wysuszało mi skórę.

Najlepsze na tracik sa tabletki antykoncepcyjne-nie musisz wspolzyc zeby je stosowac.Ja zawsze mialam z tym problem ale od kiedy zaczelam brac diane35 moja cera znacznie sie poprawila. Polecam tez maseczke z drozdzy-jest tania i naprawde skuteczna:)

Gość joijoikiokuyhg
Ja stosowałam już wszystko na moją twarz...wydałam setki albo nawet tysiące na cudowne specyfiki..I nic...tzn.. na chwilę i potem znowu to samo. W końcu przegrzebałam cały internet i znalazłam maseczkę z aspiryna firmy Bayer + jogurt. Robi się to tak: 2 tabletki aspiryny + 1 yżeczka wody i jedna jogurtu naturalnego. To wszytsko na twarz i 20 minut trzymac trzeba. Potem tymi resztkami tabletki troche można pomasowac twarz - taki peeling..I efekt jest super...Stosuje juz 3 tydzien i w końcu jest poprawa i slady po pryszczach rozjasniają się i znikają...i kosztuje niewiele..spróbuj

Gość bezsilna12222
dziekuje, czekam na nastepne odpowiedzi ;)

Gość a lek z apteki
FINACEA znasz?

Gość opja
Finacea to inaczej Skinoren. Ja obecnie uzywam, moge powiedziec ze dziala dobrze. Maseczka z zielonej glinki (zielona glinka z apteki, zadne tam drogeryjne, ma byc 100% glinki), maseczka z cebuli, do nawilzania olejek jojoba albo kwas hialuronowy. Twarz myje naturalnym mydelkiem weglowym. I cere mam juz ladna. A dawno takiej nie mialam

Gość ghafdsa
ja tez polecam pigulki anty kiedys cala twarz mialam w pryszczach, nie moglam zjesc nawet kostki czekolady jak zaczelam stosowac pigulki moglam zjesc nawet cala czeko i nic! twarz stala sie gladka itd. sprobuj pigulek :) sa takie tanie np diana wlasnie za 30zl

Gość bezsilna12222
niedlugo dermatolog, moze mi cos zapisze. aczkolwiek boje sie ze znowu pieniadze w bloto pojda..

Gość ghafdsa
to moze sprobuj ta diane?

Polecam pastę cynkową ! Najlepiej taką z fioletową etykietą,z firmy Avena bodajże (jest najskuteczniejsza) kosztuje ok.3 zł . Mozna stosować punktowo lub na większą powierzchnię skóry(ja stosuję na całą twarz). Efekt widać juz po 1 zastosowaniu (na noc,gdyż pasta jest gęsta i się nie wchłania) - krosty wysuszone i przede wszystkim rozjaśnione, są o wiele mniej zaczerwienione. Niektórzy twierdzą,że zapycha pory - być może,patrząc na gęsta konsystencję,ale mimo to polecam - mi pomaga bardzo.Jest o wiele skuteczniejsza niż te drogeryjne punktowe mazidła. Jest dostępna w każdej aptece

Dodam tylko,że jeśli pasta będzie zbytnio wysuszać to można przed jej zastosowaniem użyć jakiegoś kremu nawilżającego do cery trądzikowej. Pasta cynkowa to środek wspomagający. Leczenie trądziku to bardzo obszerny temat. Sama mam trądzik od 8 lat,a teraz już nie tylko trądzik, ale również brzydkie blizny i "dzioby". Przez ten długi okres wypróbowałam bardzo wiele metod,specyfików,kosmetyków i leków na trądzik ale do tej pory nie odnalazłam złotego środka. Nie wiem czy to błąd,ale osobiście zrezygnowałam z pomocy dermatologa - proponowane przez Niego terapie okazywały się nieskuteczne... Jeśli ktoś ma jakieś pytania zwłaszcza odnośnie kosmetyków drogeryjnych to mogę pomóc. Próbowałam setek tych specyfików i a nóż będę mogła podzielić się swoją opinią.

Gość mi dobrze robiła
z delii glinka rózowa a tak przerobilam tetralysal i inne takie i wszystko działa chwile niezla jest emulsja cetaphil do twarzy ale juz raczej na zaden cud nie licze

Gość dfvgbhjkl;
Puder propolisowy.