Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka888888

dziewczyny ja szaleje-tak się martwię :(

Polecane posty

Gość olka888888

córka ma 2 lata i jest wyczekanym dzieckiem, od około roku często ma czkawki tzn czasami ma kilka dni z rzędu , czasami raz na tydzień.Mi w głowie siedzi artykuł, że czkawka może oznaczac poważne choroby-już naprawde szaleje, czy mam wybić sobie z głowy takie czarne myśli? dodam ,że konsultowalam to z dwoma lekarzami i kazali wrzucić na luz.

Gość olka88888

Gość dr marchewka
Czkawki u dziecka często są objawem pasozytów, zbadaj dziecko pod tym katem, koniecznie.

Gość ale sobie szukasz problemów
wystarczy podrażnić przeponę np zimnym napojem i już czkawka gotowa niepotrzebnie się nakręcasz czkawka to objaw fizjologiczny, nawet niemowlaki go mają, baaa nawet płód w łonei matki miewa czkawkę

Gość ale sobie szukasz problemów
może to Cię trochę uspokoi http://pl.wikipedia.org/wiki/Czkawka ani słowa o pasożytach, owszem moze być objawem chorób ogólnoustrojowych, ale nie sądzę by u dwulatki była tak częsta byś podejrzewała że to się robi już na tyle częste i patologiczne by sugerowało jakąś cieżką chorobę dzieci mają najczęściej niedojrzały układ pokarmowy lub jedzą zbyt szybko lub zajęte czymś innym stąd częściej się zachłystują czy dostają czkawki, zauważ że podobnie dzieje się z osobami starszymi czy niepełnosprawnymi