Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona;((

Skolioza u 15 latki..?

Polecane posty

Gość zmartwiona;((

Ma 15 lat i skoliozę piersiowo lędźwiową pierwszego i drugiego stopnia nwm ile dokładnie wynosi moje skrzywienie.Najpierw poszłam z tym do lekarza rodzinnego , który wysłał mnie do ortopedy , tam zrobiono mi zdjęcie rtg i wysłano na rehabilitację. Na tę właśnie rehabilitację chodzę 4 dni ( mam chodzić 10 , ale nie rozumiem dlaczego tylko 10 , czy po 10 dniach można spodziewać się jakiejś poprawy?), oprócz tej rehabilitacji intensywnie ćwiczę w domu i mam zamiar zapisać się na basen.Czy myślicie , że mam szansę na to by wyprostować swój kręgosłup , bo na czytałam na wielu stronach , że przy tych większych skoliozach ćwiczenia na niewiele się zdadzą. Dodam jeszcze , ze na tą całą rehabilitację chodzę państwowo i czasami mam wrażenie , ze co rehabilitanci robią ze mną te ćwiczenia na odwal , zastanawiam się czy nie lepiej byłoby poszukać jakiegoś specjalisty.Jeśli chodzi o ćwiczenia to mam dobrane indwidualnie są to ćwiczenia czynne , bierne i izometryczne.

Gość zmartwiona;((
proszę , na pewno ktoś ma podobny problem;))

Gość bxc
oj tam, przezywasz. jak mialam jakies 15 lat to tez okazalo sie ze mam skolioze, rodzice zmuszali mnie do chodzenia na rehabilitacje, pani doktor chciala nawet zapakowac mnie w gorset. jakos minelo juz 15 lat i nic mi sie nie dzieje, ani jakas suoer krzywa nie jestem.

Gość ffffeeeee
ja mam tam gdzie wygiecie to wgiecie na odwrót ale nic mnie nie boli nie widac tego chyba że na plazy patrzysz