Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grapetta

odrzucenie spadku przez małoletniego

Polecane posty

Gość grapetta

kochani mam pytanie. może ktoś się orientuje... na sprawie spadkowej odrzuciłam spadek (jedynie długi). spadek przeszedł automatycznie na moje dzieci. w sądzie rodzinnym złożyłam wniosek na pozwolenie o odrzucenie spadku w imieniu małoletnich. niedługo ma się odbyć sprawa. niestety nie zdarze już na sprawę w sądzie cywilnym by spadek odrzucić bo sprawa się odbędzie zanim pozwolenie się uprawomocni. w tym wypadku muszę sama dostarczyć to pozwolenie i starać się o kolejny termin sprawy spadkowej. i tu moje pytanie. pozwolenie muszę złożyć razem z jakimś podaniem? jak ono ma wygladac? za to się też płaci? nie wiem co robić gdy już dostanę to pozwolenie a panie w sądzie cywilnym już poznałam i wcale nie są chętne do pomocy...

Gość maturks4
Adwokaci są od tego

Gość grapetta
adwokat tu nie jest potrzebny. no chyba że ktoś nie ma co z pieniędzmi zrobić.

Gość grapetta
morwena przejrzałam już internet i nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytanie...na tej stronie też go nie ma.

Gość grapetta
nikt nie potrafi mi pomóc...trudno:(

Gość kafeterjanka taka jedna....
wejdź na jakieś forum prawne

Nie zbyt rozumiem czego mialoby dotyczyc zlozenie owego podania. Bo wedlug mnie moze chodzi o zlozenie podania w biurze podawczym sadu o przesuniecie terminu sprawy ze wzgledu na to wlasnie ze nie zdazy sie uprawomocnic pozwolenie? Nic wiecej Ci nie powiedzieli?,bo rozumiem ze bylas sie dowiadywac w sekretariacie sadu?

Gość grapetta
nie chodzi o przesunięcie terminu tylko o ustalenie następnego terminu tej sprawy. ja nie byłam jedyną spadkobierczynia. było nas 7. dwóch osób nie było i to m.in. dla nich jest termin tej przyszłej rozprawy a także dla dorosłych dzieci spadkobierców którzy odrzucili spadek. a ci którzy nie zdążą na ten termin czyli np ja mają się starać o wyznaczenie kolejnego terminu czyli następnej sprawy. tylko nikt konkretnie nie mówi jak...