Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chcę tego problemu

10,5 msc i nie chce nic jeść oprócz mleka

Polecane posty

witajcie moja córka ma 10,5 msc i od wtorku nie chce nic jeść ;/ a wcześniej jadła bardzo ładnie we wtorek jadła n aśniadanie pierwszy raz omleta + dzem morelowy i nie chciała jeść myślałam że nie chce bo jej nie zasmakował środa ryba+ziemniak+marchew+brokuły czwartek schab pieczony + ziemniak+pomidor szczypiorek jogurt naturalny piątek kurczak ryż marchew groszek i chyba brokuł wczoraj pulpet ziemniak pomidor szczypiorek i śmietana bo jogurt mi się skończył i jeszcze na sniadania kanapki z masłem i szynką albo samym masłem i jajecznica na parze jak to wszystko jadła to była to mega męczarnia ;/ wczoraj jej troche posoliłam i niby lepiej zjadła ale i tak dużo mniej niż wcześniej ;/ może to dlatego że tak gorąco ? wczoraj jadła jajecznicę o 10:30 i potem obiad o 13:30 jej próbowałam dać to pluła dalej niż widzi więc nie wciskam jej i dałam jej przed 16 i też ledwo co jadła ;/ a jak dam mleko to prawie wszystko zjada (180 ml) i nawet owoców nie chce tylko je troszkę wczoraj o dziwo zjadła 3 truskawki ze śmietaną i cukrem może dlatego że i ja jadłam...

Gość to nie wciskaj jej
na siłę tylko wtedy jak marudzi itd a jak i wtedy nie chce jesć to daj tą butlę jeszcze jest mała więc mleko jej jeszcze też samo wystarczy

dzięki i może ktoś jeszcze się wypowie

Gość kukummuniuu
nie chce jeść nie dawaj i już

Gość obserwuj, czy dziecko
nie ma innych niepokojących objawów (wysypki, swędzenie), ewentualnie jakaś rozwijająca się infekcja. Lub też czy czegoś ostatnio się nie nauczyło nowego. Mam na myśli jakiś duży skok - wstawanie itp. Mam dwoje dzieci, starszy niejadek - tzn. od poczayku lubił mleko, a poza tym pluł zawsze, a młodsza (ma 8 miesięcy) ładnie jadła, aż do ostatnich dni. Od kilku dni żuje każdą łyzeczkę po 5 minut i pluje, trzyma w buzi, je bez ochoty, a mleko smakuje jej bardzo i zawsze, ale ona ostatnio poczyniła duży postęp - rozwinęła się bardzo ruchowo, psychicznie i zaczęła "gaworzyć całymi zdaniami":), a wcześniej pojedyncze sylaby. To tzw. skok rozwojowy, stąd to niejadkowanie, bo poza tym jest zdrowa, nic jej nie dokucza. Może u Ciebie jest podobnie??

tak moja córka tydzień temu w niedzielę po raz pierwszy wstała na nóżki i co robisz ? dajesz do jedzenia samo mleko ? czy raczej" wciskasz" inne posiłki ?