Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość endometriummm?

Czy tam małe endometrium wyklucza ciąże???

Polecane posty

Gość endometriummm?

Witam. W środę byłam dowiedzieć się u lekarza na USG - bardzo dobrym sprzęcie czy jestem w ciąży. Jednak lekarz po badaniu stwierdził że mam malutkie endometrium a dokładnie 2,94 mm i pęcherzyka nie widać. Czy takie badanie jest badaniem wiarygodnym??? Proszę o poradę .:)

Gość nie znam
się na tym. ale wydaje mi się że za male endo masz

Gość hawahag
a co to jest endometrium ?????????????????????????????

Gość Doswiadczonaa
Tak, ponieważ nawet 7 mm endo utrudnia zajscie w ciaze.

Gość nieeeeeeeeeeee
ja nie bylabym tego taka pewna...

Gość niedlapsakielbasa
Endomedrium to odpowiednia wysciolka macicy,najlepsza jest od 9-11mm,a 7,5 to minimum by byla jakas szansa na ciaze,bo zarodek sie musi gdzies wgryzc...lekarz ci dobrze powiedzial,ja podczas ostatniej owulacji mialam endo 9,2 i sie udalo...na poprawe endomedrium dobrze jesc suszone morele,orzechy kalifornijskie i pic czerwone wino wytrwane

Gość endometriummm?
A to już by był jakiś 6 tydzień... to na pewno już by było widać ja pamiętam jak zrobiłam test ciążowy w 6 tygodniu bo mam już jedno dzieciątko i były 2 wyraźne krechy a już na USG było widać bijące serduszko:) Piękne uczucie. Ale wszystkie objawy ciąży mam no nie wiem może sobie uroiłam ;((.

Gość endometriummm?
Mam nudności o tej samej porze zawsze:( częstomocz zawroty głowy brzuch mi stwardniał jestem rozdrażniona :( czy te objawy mogą wynikać z urojenia ciąży?? .

Gość Golenska33
Moim zdaniem na pewno nie jesteś w ciązy. Za małe troche te endo

a co a czestomocz do ciazy na takim etapie ? macica jeszcze jest tej samej wielkosci a czestomocz jest wtedy gdy rosnie i uciska pecherz ! jesli sie myle to mnie poprawcie ale to przeciez logiczne ja keidys mialam zwykle usg jelit i pani z usg powiedziala ze mam powiekszone endometrium w macicy...(byłam wtedy kilka dni po terminie miesiączki) wiec wydaje mi się że te 2,94mm to za malo bysie zagniezdzilo dzieciatko a test jaki masz ? bo nie mow o objawach skoro nie masz potwierdzonej ciąży bo potem inne ida 2 razy wiecej siku i juz o ciazy gadaja

Gość niedlapsakielbasa
Jak tak ci sie wydaje ze pomomo wszystko mozesz byc w ciazy to idz na bete hcg ,kobieta jak jest w ciazy ma tez macice rozpulchniona i wieksza...w 6tyg mysle ze powinno byc cos widac,moj maluch sie troche chowal na usg i nie chcial pokazac ale w 5tyg juz go bylo widac a w 6tyg bilo serduszko

Gość niedlapsakielbasa
Ja nie mialam zadnych objawow ,poza sennoscia wieksza ...do dzis nie wymiotowalam..a to juz 21tydz,wiec roznie to moze byc,nie nakrecaj sie a zrob ta bete,jak wyjdzie negatywna to idz do lekarza bo cos zaburzylo ci widocznie cykl

Gość endometriummm?
ja robiłam test chyba nawet z 10 i każdy negatywny już nie wiem co mam mysleć o tym wszytskim.........

Gość endometriummm?
strasznie mi dokuczają te objawy :(

Gość endometriummm?
a czy w 6 tyg. byłoby tylko takie male endo chyba nie ??????? to nie możliwe raczej. Byłaby to moja druga ciąża. O pierwsza starałam się 1,5 roku. Az w końcu sie udało, byc może to wina tyłozgięcia macicy przez co ostatnia faza porodu trwała 50 min bo mi sie córcia zle wstawiała w kanał rodny i z rączką. Niedlapsakielbasa GRATULUJĘ maleństwa! ;)

Gość hohla3
no to gratulujemy wydaje mi się ze w ciąży nie jesteś a moze chciałabyś byc lub nie i sobie uroiłaś???? ;/

Gość Natalka5559
A może lekarz się pomylił ?????????

Gość basiaaa12
Ja Podejrzewam ze jestes w tej ciazy . idź do innego lekarza

Gość AniaaaaaS
jak ona moze byc w ciązy skoro jej endometrium to tylko 2,94... Przeciez gdyby była nawet w 2 lub 3 tyg ciązy to by endometrium było znacznie pogrubione . lekarz jej dobrze powiedział. nie wciskajcie ciemnoty.

Gość tydzien poporodzie
Może to być bardzo wczesna ciąża....

Gość nkalkaa
Wiewsz myśle że powinnaś udac się do lekarza za kilka dni zobaczy czy coś się zmieniło czy coś przyrosło może.

Gość gramypolska
nie mozliwe....

Gość daj spokój z ciązą
bo to jest małoprawdopodobne. Robłaś test?

Gość endometriummm?
tak wyszedł negatywny. Ale po 5min juz go wyrzucilam. Moze zdazył sie zmienic...

Gość polska przegrla
swiania rozrodcza, baby rozace sa niczym swinie rozrodcze

Gość endometriummm?
do polska przegrał : nie wchodź tu jeśli masz pisać jakieś głupoty

Gość ethrtyhr
endometriummm? Jakze trzeba być głupim żeby na forum radzic sie w sprawach zdrowotnych,i to tego po wizycie u lekarza.