Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo dziś chce kupić

który laktator ręczny lepszy? avent czy tommee tippee??

Polecane posty

Gość bo dziś chce kupić

doradzcie proszę. bo mam do wypróbowania ręczny avent ale jak odciągam nim to kilka razy podczas odciągania wypada w nim ta "gwiazdka"ten zaworek. chyba ze dlatego bo jest zużyty? i irytuje mnie to bardzo. ja odciagam moje mleko i daje z butelki wiec czesto uzywac bede.

Gość pije kawe i siedze tu
a nie lepiej zainwestowac w elektryczny, albo pozycz od jakiejs kolezanki czy nawet ze szpitala, z tego co mi wiadomo odciaganie recznym jest czasochlonne i meczace

Gość bo dziś chce kupić
doradzi ktoras mama?

Gość bo dziś chce kupić
ale mnie dosc sprawnie idzie recznym. 15oml w ok 15-20 min

ja mialam reczny tomee tipee a odciagalam przez 5 mcy cały czas , dziecko nie chcialo piersi i jak najbardziej polecam ;) teraz znowu kupie ten sam , bylam bardzo zadowolona

Gość bo dziś chce kupić
MamaMałpki to miałas ten co kosztuje ok 100zł czy cos takiego? ja w takiej samej sytuacji jak Ty:) butelki mam wlasnie tommee tippee i lubie je i ta firme :)

No ja płącilam chyba 129 zł ale to w sklepie normalnym http://allegro.pl/laktator-reczny-z-akcesoriami-od-tommee-tippee-i2395734291.html Tylko ja mialam jeszcze pudelk do sterylizacji czy czegos ale trzymalam w n im te smoczki i inne dyuperele No ja bylam bardzo zadowolona kjedynie co to napoczątku nie umiałam go rozebrac zeby umyc dokladnie ale 3 proby i mi sie udało a potem systematycznie on jest fajny ma w zestawie jeszcze taka koncówke ze pasuja butelki lovi tez wiec mi to ulatwialo bardzo ;) Jak najbardziej Ci go polecam

Gość bo dziś chce kupić
no to chyba sie na niego zdecyduje:) a nie tego avent, dzieki:)

nie ma za co ;) ja szłam po avent , ale w sklepie polecili ten ze jest zadziej reklamowany niz avent wiec wzielam

Gość bo dziś chce kupić
to tez tak zrobie. w nim chyba nie ma sie co zepsuc? bo do tego aventa to musialabym dokupywac ta uszczelke av z wysylka to ok 30 zl wiec sie nie oplaca.

no tam masz dodatkowy taki zaworek w zestawie , ale ja przez 5 mcy nie musialam go wymienac heh ;) a co 3 h odciagalam

Gość bo dziś chce kupić
no to lux:) ja odciagam 3 razy po dwie porcje:)

Gość gość
Avent lepszy. Używałam obu. Avant ma większe ssanie, wyciągałam nim zawsze około 80-100 ml, a przy Tommee dochodziłam ledwo do 70 i koniec, nie potrafił wyciągnąć do końca. Poza tym są też inne różnice: - Avent mimo że więcej części dużo łatwiej się rozkłada składa i myje, w Tommee trzeba się nasiłować żeby odczepić rączkę, w dodatku jest ta harmonijka problematyczna do mycia. - W Avencie lepiej widać strumień mleka co dla mnie było bardzo pomocne, bo wiedziałam kiedy przełożyć laktator na drugiego cycka i tak na przemian, wtedy odciąganie było efektywniejsze, w Tommee pompujesz i ledwo widzisz czy coś leci czy nie - Z muszli Tommee mleka więcej wyciekało na zewnątrz niż w Avencie - Avent jest głośniejszy