Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana_ja

przyrost wagi po zakonczeniu zazywania tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość zalamana_ja

Witam. Mam pytanie do kogos, kto zna sie na medycynie. Mam 19 lat. Zazywalam tabletki Yasminelle przez 2,5 roku. Odstawilam je w grudniu. Do tamtej pory wazylam ok 53 kg (wzrost - 167 cm), waga mi odpowiadala. Od grudnia caly czas tyje. Jest poczatek czerwca, a ja waze 61 kg!!! Oczywiscie nie widze tego tak bardzo patrzac w lustro ale waga wskazuje na to ze przytylam 8 kg. Jestem zalamana! Zapewne to przez odstawienie tabletek. Odzywiam sie caly czas tak samo. Teraz chce wrocic do zazywania tabletek. Po pierwsze chce sie zabezpieczac, po drugie stracic na wadze. Jest to mozliwe? Dziewczyny pomozcie .. nie cwicze wogole.. odzywiam sie przecietnie .. Moze ktoras z Was miala podobna sytuacje.. przytyla a pozniej zrzucila te zbedne kilogramy po tym jak znowu zaczela brac tabletki anty? Prosze o odpowiedzi. Pozdrawiam :(

Gość fifoof
ja stosowalam tez yasmionelle, przez osiem miesiecy, jednak ostawilam je z powodu operacji zwiazanego z nia unieruchomienia [ryzykko zakrzepicy] . mam 10 cm wiecej niz Ty, i waze ok 68 kg [nie dziw sie bo normalnie wygladam z tym :p mam już miesiąc przerwy i nie przytyłam, raczej nawet lepiej jest z sylwetką, ale moze przez to ze mam teraz troche wiecej pracy fizycznej. Mysle ze jezeli odzywiasz sie podobnie, ruszasz tez sie w miarę to powinans zrobic badania, na poczatku tarczycę bo przez nią najwięcej kłopotów.

Gość zalamana_ja
ok, zrobie badania napewno :) dzieki za odpowiedz. A czy jest tutaj na forum ktos, kto mial podobna sytuacje jak ja? I udalo mu sie zrzucic te kilogramy zazywajac dalej tabletki? Jedyna moja nadzieja w tym... :( W zyciu tyle nie wazylam, wchodze na wage kilka razy dziennie i po prostu nie moge uwierzyc :(:(:(:(:(

Gość fifoof
yasminelle miało to do siebie ze pomagalo pozbywac się wody z organizmu, nie puchnęło się wtedy tak; ale mysle ze to mogło zaważyc tylko na ok 3 kg. Mam pytanie do Ciebie :D po jakim czasie wraca normalny okres? bo po odstawieniu dostałam na czwarty dzien, trwał 4 dni i był taki własnie jak w czasie brania tego; moje zwyczajne- w czasie nie brania anty to byla mordęga 7 dni intensywnie :o na kiedy myślisz mam się szykowac?

Gość zalamana_ja
Hmm, nie wiem. Mam nadzieje ze uda mi sie wrocic do swojej wagi po tym jak zaczne brac tabletki .. / Mnie okres wrocil od razu, odstawilam tabletki i po 28 dniach jak zawsze dostalam miesiaczke.. tylko bylo to cos w rodzaju plamienia, pozniej mialam tak kilka razy ale od kilku miesiecy mam normalny okres .. trwa ok 5-6 dni. Zazywajac tabletki trwal tak samo. :)