Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kirucha

Intymny problem...

Polecane posty

Gość Kirucha

Hej dziewczyny. Raczej nie pisze o takich rzeczach ale teraz nie mam wyjścia. A więc tak od paru dni miałam jakąś infekcje krocza. Piekło , swędziało . Kupiłam sobie tamtum rosa i troche pomogło. Kupiłam też glogulki do środka przeciwzapalną i przeciwgrzybiczną. Gdy ją zaaplikowałam zobaczyłam na palcach krew pomyślałam że dostałam okres który miałam dostać 8,06 ale o tamtej pory nic. Okresu brak boli jak bolało najczesciej wieczorem . Zauważyłam też że mam nisko macice. Jesli któras moze mi pomoc to bardzo prosze Do lekarza ide dopiero we wtorek Z góry dziękuję

Ale z czym Ci pomóc? Wizyta u lekarza już pojutrze, wytrzymasz. Krew prawdopodobnie była wynikiem jakiegoś podrażnienia, które pojawiają się często podczas infekcji.

Gość Kirucha
Może któraś miała taka sytuacje i wie co to moze byc...

Gość Pilkarska fanka
Mialam podobnie to lekarz wykryl stan zapalny i na dodatek nadzerke. I to spora, najpierw bralam Gynalgin na stan zapalny, potem mialam wymrazana nadzerke, a potem bralam Lacibios femina na flore. I ZERO seksu przez 6 tygodni. Radze pojsc do lekarza, bo jesli to rzeczywiscie nadzerka, to jak jest mala to wystacza globulki na maksymalnie 2 tygodnie i po sprawie. Ja zbagatelizowalam i prosze...

Gość agula8
może to być zarówno infekcja jak i nadzerka. U mnie akurat swędzenie i pieczenie zazwyczaj zwiastuje grzybicę. Zakładam wtedy przez kilka dni lactovaginal na noc i smaruję się clotrimazolem-dopiero jak nie przechodzi to umawiam się do lekarza. Zrób sobie cytologię.

Gość lady bronka
u nie też swędzenie oznacza początek grzybicy. mam zawsze na wszelki wypadek w apteczce tabletki clotrimazolum i krem clotrimazolum, dla mnie najlepszy zestaw. po kuracji biorę jeszcze jakiś czas probiotyki ginekologiczne, np. provag, żeby uzupełnić tzw. dobre bakterie.

i jeżeli potwierdzi grzybice, popros od razu o tabletki dla partnera, jeżeli kochałas sie z partnerem podczas infekcji jest spora szansa, ze go zaraziłas, u facetów bardzo czesto jest to bezobjawowe i zeby nie bylo tak, ze sie wyleczysz , poseksisz sie z partnerem i infekcja znowu powróci

W moim przypadku oznaczało to infekcję i nadżerkę, którą miałam bardzo dużą, wymroziłam ją 6 tygodniu temu, przez cały ten czas stosuje probiotyki doustne oraz od czasu do czasu zakładam sobie globulkę lactovaginalu do pochwowo żeby wzmocnić swoją mikroflorę, na razie jest okej.