Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwulatki

Dlaczego wołała i nagle przestała

Polecane posty

Gość mama dwulatki

Witam, moja dwulatka zaczęła wołać na nocnik. Nawet szybko poszło :) oczywiście na noc i do spania jeszcze miała pieluszkę ale w ciągu dnia w domu i żłobku wołała ładnie :) Taki stan rzeczy trwał ok 2tygodni, nagle bez żadnej przyczyny przestała wołać. Czy ktoś miał taki przypadek? Czy to potrwa dłużej i co z tym wogóle robić????

Gość mama dwulatki
up

Gość u nas jest to samo, mała przez
pewien czas wolala i przestala. Teraz nawet nie chce na nocnik siasc. Mowi po fakcie ze zrobila w pieluche. Narazie odpuscilam, bo nie chce sie z nia na sile szarpac, al emam nadzieje ze znowu zacznie wolac

Gość Agusia2402
Moja Maja też przestała, ale powiedziałam do niej " zrób ee do nocniczka to dam ci mambe". Zrobiła, dostała mambe i tak kilka razy, teraz robi na nocnik już bez mamby. Może przekupstwo jest złe ale trudno, ważne że Maja robi na nocnik :)

moje dziecko też w tym wieku tak miało, samo wybrało sobie nocniczek żeby nie marudziło że nie chce, cieszyłam się z nim jak zrobiło na nocnik w sumie mało miało zmoczone majty, przestało robić i wołać wróciliśmy do pieluszki, w lecie znów ściągałam pieluche wkońcu samo dorosło do tego że jej nosić nie chciało i tak w wieku 3 lat samo chodziło nawet nikomu nie mówiąc do toalety i to w przeciągu 3 dni się oduczyło noszenia pieluch, widocznie Twoja córa zafascynowana czymś nowym na początku wołała teraz jej się znudziło poświęć jej więcej czasu na naukę, pozwalając się zmoczyć żeby sama zrozumiała o co chodzi ( nie naciskając i mówiąc że nic się nie stało-broń boże krzyczeć) albo odpuść sobie na pół roku, ale idzie lato dobra pora na odstawienie pieluszki powodzenia bo to czasem potrwa

Gość mama dwulatki
kurczę, no właśnie wcale jej nie przeszkadza chodzenie w mokrych majtkach\spodniach :( Nie krzyczę na nia bo to by pewnie miało odwrotny skutek ale ręce mi opadają :( no i nie nadążam ze zmianą spodenek :(

Gość Agusia2402
Maja w domu lata na golasa w samej podkoszulce. Dzięki temu ja nie muszę jej przebierać w razie wpadki a ona sama siada na nocnik bez żadnego problematycznego ściągania majtów.

Gość mama dwulatki
dużo mówi :) można bez problemu się z nią dogadać :) tylko te pieluchy :(

Gość gość
Znalazłam temat z problemem który sama mam z moją podopieczną. Dziewczynka ma 22 miesiące i początkowo pięknie przy mnie siadała na toaletę i robiła co miała do zrobienia. i nagle jak by pstryczka przełączyli przy mnie i tylko przy mnie (podobno) jak poruszam temat pójścia do toalety to jest dziki wrzask. Przy rodzicach i dziadkach (podobno) siada bez najmniejszego problemu. O co może chodzić i jak temu zaradzić na razie odpuściłam sprawę żeby się przypadkiem nie zraziła wogóle do toalety albo do mnie. W pozostałych sprawach dogadujemy się dobrze nie ma płaczu przy wyjściu rodziców do pracy chętnie ze mną zostaje.

Gość gość
18:56 ja bym cie oskarżyła o molestowanie

Gość gość
wiesz ale zdecydowanie wole chłopców i to w moim wieku

Gość gość
Jakis powod musi mieć ze tylko przy tobie nie chce siadac na toalete :o