Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liona 82

Inulina - rozpuszczalny błonnik pokarmowy

Polecane posty

Gość liona 82

witam jak w temacie czy ktos tą INULINE stosował??? Podzielcie sie swoim spostrzezeniami? Rzeczywiscie hamuje apetyt na slodycze?? Widzialam ze tez sa w aptece 96 tabletek inulina z chromem :)

Ja piję cykorię instant, która zawiera inulinę i świetnie hamuje apetyt, nie tylko na słodkie, ale ogólnie.

Gość liona 82
O dzieki za odp. Przeczytalam w gazecie baskiej o tym specyfiku jakis lekarz polecal i ma szereg zastosowan i dobroczynnych wlasciwosci i przy okazji te przeklete słodycze :P tak zgubne dla naszych figur. Dlatego mnie to tak zainteresowalo :) znalazlam nawet ze do marsjanek tych witaminek dla dzieci inulina jest dodawana :) chyba sie skusze bo tylko ta ogromna chec na slodkie mnie kusi i niszczy moje postanowienia bycie fit .... :)

Gość fotonowano
Naprawde te słodycze sie nie chce tak jesc po tych z chromem i inulina tabletkach i są tanie.Ja wszystkim polecam bo mi to pomaga :)

Gość gość
A czy nie lepiej w takiej sytuacji jednak zacząć przyjmować Jeliton ? Mnie bardzo pomógł przy wszystkich takich problemach z jelitami.

Gość gość
Zawsze własnie mozna, zwłaszcza ze jest to błonnik pokarmowy który jak najbardziej pozytywnie wpłynie na nasze jelita.