Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarna29tc

Dlaczego ludzie się gapią na ciężarne kobiety ?

Polecane posty

Gość gość
mnie też to denerwuje a kiedy poskarżyłam się mojemu M. usłyszałam ,że sam się zaczął gapić bo porównuje rozmiar:)

Gość mama Ewuni
ja tam lubie popatrzeć sobie na przyszłe mamuśki Wracam wtedy wspomnieniami do tych cudownych chwil w ciaży i zawsze przepuszczam w kolejce :-) Dla manie to cudowny widok i wlepiam się aczkolwiek robie to w miare dyskretnie :-P chyba :-)

Gość gość
Ludzie się gapią bo to stan odmienny od "zywkłego" :D. Sama zanim zaszłam w pierwszą ciążę patrzyłam na kobiety ciężarne , na ich brzuchy bo to przykuwało uwagę, było dla mnie ciekawe . Nie patrzyłam jak baranie jajo bez wyczucia ale krótko i jakoś dziwnie oczy same tam wędrowały :D. Kiedy zaszłam w ciążę zrozumiałam jaki to dyskomfort dla kobiety w ciąży i wkurzałam się że jestem zjawiskiem bo ludzie patrzą i to czasem nieskromnie długo a nawet przytrafiło mi się że na oko 8 letnia dziewczynka mówi do mamy "popatrz jaka ona gruba" :D. Obecnie znowu jestem w ciąży i wiem że ludzie się nie zmienią , będą patrzeć i wszystko zależy od wewnętrznego luzu , podejścia. Ciąża mija, potem idziemy z wózkiem lub nosidełkiem i ludzie słodko kukają na maleństwo :D. Tacy są ludzie.

Gość gość
Bo pięknie wyglądają!

Gość gość
Ja tez patrze sie na brzuch ciężarnej czy widać jakieś ruchy dziecka . Nie wiem dlaczego ale dla mnie to jest ładny widok.:)

Gość gość
Sama patrze na kobiety z duzym brzuszkiem i im zazdroszcze ze maja blizej tp niz ja i szybciej zobacza swoje pociechy. Z checia chciala bym byc juz w 8-9miesiacu ;p

Gość mama Ewuni
Powiem wam że jak tak patrze na przyszłe mamuśki to przypominam sobie jaka byłam w tym czasie zielona jeśli chodzi o opieke nad niemowlakiem Dopiero teraz mając 9 mc malucha czuje się gotowa na dziecko bo już wiem co w trawie piszczy Na pierwszym zawsze się uczymy z drugim chyba łatwiej :-)

Gość gość
a czy wy też miałyście tak że dopóki nie byłyście w ciąży to w ogóle innych babek w ciąży nie zauważałyście (nie licząc tych sytuacji kiedy im ustępowałyście miejsca w autobusie czy kolejce) a jak zaszłyście w ciążę to wszędzie je widziałyście, jakby świat składał się z samych kobiet w ciąży? bo jak tak miałam i to w obu ciążach i zastanawiam się dlaczego tak się działo...czy to kwestia mózgu i jego naleciałości z epoki kamienia łupanego (wychwytywanie osobników będących w tym samym położeniu osobistym)

Gość gość
to kwestia tego, ze bywasz w miejscach, gdzie i one bywaja, np. w sklepie z wozkami, kupujac ubranka, w przychodni ginekologicznej, na szkole rodzenia. MOze tez wzielas zwolnienie i pojawiasz sie w sklepach w innej porze niz kiedys. Ja kiedys na wolnym pojechalam kolo 10-11 do biedry i tez mase ciezarnych widzialam, a po pracy ich nie ma

Gość gość
owszem, bywałam w miejscach dla przyszłych matek jak przychodnie, ginekolog, sklep z ubrankami i wózkami, tam było ich multum i to było naturalne, chodzi mi raczej o to że idąc ulicą chociażby wszędzie je widziałam, wszędzie dumne brzuchy, szłam niejedokrotnie z mężem i mówiłam o następna, następna, mąż nie zauważał, a ja miałam jakby radar w sobie do ich wychwytywania, jak nie byłam w ciąży to radar jakby nie działał, odnośnie pracy to pracowałam normalnie do połowy 8 miesiąca w obu ciążach więc nie bywałam w sklepach w godzinach przedpołudniowych a jeszcze jedna inetersujaca rzecz, w pracy - jak ja byłam w ciązy to mnóstwo innych koleżanek czy innych dziewczyn z różnych wydziałów tez okazywały się być w ciaży, taki wysyp a przeciez się nie zmawiałyśmy, a potem po porodach i powrocie do pracy posucha, żadnych nowych wieści na temat ciąż, to ciekawe:)

Gość gość
Ja rownież zanim zaszlam w ciaze, patrzylam z zaciekawiniem na ciezarne(wyobrazalam sobie siebie z brzuszkiem). Oczywiscie nie wgapialam sie jak kwoka stara. Ale zerkalam, bo dla mnie to cos pieknego:) Kobieta w ciazy-cudo. Ja jestem teraz juz w koncowce 9miesiaca(porod na dniach) i jednak czasem czulam dyskomfort widzac jak ktos wgapia sie we mnie z zaciekawiniem jakbym wygladala conajmniej 'dziwnie'. Juz nie mowiac jak nienawidzilam chodzic do sklepow, bo stojac w kolejce z zakupami kazdy wgapial sie jakbym jakies przestepstwo popelniala:/

Gość gość
ja też się gapie ale z zazdroscią i wspominam jak fajnie bylo mi w ciąży i myśle sobię ze tam slodki dzidzius siedzi