Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Letyciana

Krzywe stawy kolanowe!! POMÓŻCIE!! ;(

Polecane posty

Gość Letyciana

Mam okropnie krzywe nogi, kolana do środka w kształcie litery X i monstrualne płaskostopie! Wiem że tego typu schorzenia dotykają ludzi otyłych a ja jestem wręcz chuda (45kilo na 163cm)! Bardzo mi to przeszkadza w chodzeniu, gdy chodzę kolana ocierają się o siebie a stopy bolą, do tego całość bardzo brzydko wygląda, nie moge ubrać obcisłych ani krótkich spodni, obcasów itd;( Najgorsze jest to, że widzę że jestem sama z tym problemem, nie widziałam na ulicy żeby ktoś ktokolwiek miał monstrualne "iksy" Niedługo ze wstydu chyba przestane wychodzić z domu

Gość czytaj i licz
do lekarza idź a nie na forum pytasz.

Musisz iść do ortopedy. Dlaczego tyle z tym zwlekałaś? Czy Twoi rodzice nie widzieli, że krzywią Ci się nogi? Może być już późno na odwrócenie zmian, ale może można choć trochę skorygować wadę. W każdym razie nie zwlekaj! Do lekarza!

Gość czytaj i licz
dokładnie: "(...)fizjologiczną koślawość, która zanika zwykle sama ok. 10 roku życia, nieco szybciej u dziewczynek niż u chłopców. Pojawienie się koślawości czy szpotawości w okresie pokwitania może mieć już charakter trwały!"

Gość zakochana w Bagginsie
Masz jakieś zdjęcie swoich nóg? :)

Gość Letyciana
Moi rodzice koncentrowali isę na tym żebym ćwiczyła nogi, rzeczywiście ćwiczyłam i to dużo, gimnastyka korekcyjna, chodziłam po lekarzach, miałam nawet szyny korygujące w których spałam w nocy. Mimo to stan nóg nic a nic się nie poprawił! Masakra wyglądam jak potwór;( i nic nie mogę zrobić