Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwesdf

Długi- wyrok

Polecane posty

Gość qwesdf

powiedzcie mi, jak to jest. Czy jak się odsiaduje wyrok w więzieniu za długi to czy po wyjściu się je spłaca czy jak to jest?

Gość prawdziwy chłop X
a co myślisz, że ci anulują? i kto niby spłaci, może państwo?

Gość v.
w więzieniu się nie siedzi za długi jako takie.... musisz mieć wyrok karny za przestępstwo, albo za przestępstwo karnoskarbowe. Sąd cywilny, za niezapłacone rachunki nie może nikogo zamknąć. I tak, po wyjściu z zakładu karnego się je spłaca.

Gość Chmurzyk
Nie ma w Polsce wyroków za długi. Może być za wyłudzeni, oszustwo itp. Jak ma się długi to zawsze trzeba je spłacić, bez względu na wyrok karny i ewentualną odsiadkę.

Gość qwesdf
to są długi około 100tys

Gość peruwianka
moj kuzyn do końca życia jest udupiony także napewno ci nie anulują

Gość peruwianka
100tysi to mało uwiez mi

Gość qwesdf
Chłopak ma długi i mówił, że ma dwa lata w zawieszeniu i ja nie wiem jak to działa

Gość v.
a jaki to wyrok? za co te długi?

Gość peruwianka
na tym sie nie znam ale napewno mu nie umoza.kuzyn ma takie długi że nie może sie w robocie zarejestrować ani nic miec typu auto mieszkanie itd.bo wszystko zabiora

Gość qwesdf
w zawieszeniu, długi ma w banku chyba, na policji chyba i wziął pieniązki, które były przeznaczone na wycieczkę dla dzieci... to było lata temu, wiem że teraz czegoś takiego by nie zrobił... w sumie to chyba bardziej pod kradzież podchodzi, ale to by chyba w zawieszeniu nie byłlo?

Dostaje sie co najwyzej ,,zawiasy'',a dlug i tak musza sciagnac,chyba ze mie bedzie mozliwosci sciagalnosci,o ile to sa tylko Twoje dlugi.

Gość qwesdf
aj, nie wiem co mu grozi, to mnie boli

Gość v.
"zawiasów" za długi też nie można dostać. Jeżeli ktoś dostaje wyrok w zawieszeniu to za przestępstwo lub wykroczenie, a skoro są i długi tzn. że musiało dojść do naruszenia/kradzieży/itp. dóbr majątkowych. Jeżeli ktoś nie spłaca takich długów dobrowolnie to wtedy do działania przystępuje komornik... i wtedy egzekwuje z tego czego się da.

Gość qwesdf
no dobrze, a jeżeli jest wyrok, długi są i to spore, to dlaczego komornik nie przychodzi?

Gość v.
1. może wierzyciel (ten któremu jest winny) jeszcze sprawy nie złożył do komornika, 2. komornik jest na etapie ustalania majątku dłużnika 3. komornik jest na etapie ustalenia miejsca pobytu dłużnika prędzej czy później się odezwie.

Gość henbdjd
komornik nie przychodzi, bo moze on to dlugi splaca...i lepiej zeby nie przychodzil, bo w tedy do sumy dlugu dochodzi jeszcze oplata komornicza...i dlug sie podwaja...

Gość qwesdf
ale to nie jest chwilowe... to juz trwa jakis czas, a chlopak ma swoje mieszkanie

Gość v.
a On się tym martwi czy tylko Ty? Skoro ma własne mieszkanie to sobie chyba jakoś radzi z tymi długami :)