Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ru-Ru

Tabletki Lesinelle - skutecze w samej antykoncepcji?

Polecane posty

Gość Ru-Ru

Widziałam dużo tematów, ale nigdzie nie dowiedziałam się tego co chciałam. Czy te tabletki dobrze zabezpieczają przed ciążą? Byłam dzisiaj zmienić tabsy bo brałam Diane, po której czuję się dość dziwnie i męczą mnie duszności. Brałam je również bo chciałam zmniejszyć nieco owłosienie, które jak teraz pomyślę nie jest wcale duże. No, i dzisiaj mam przepisane tabletki również na leczenie różnych rzeczy typu trądzik i tak dalej. Jak tabletki leczące mają się do samej antykoncepcji? Czy pewniej jest brać tabletki tylko i wyłącznie do antykoncepcji, czy wszystkie działają tak samo na zabezpieczenie przed ciążą? Zaznaczam, że Diana była moją pierwszą antykoncepcją, drugą ma być właśnie Lesinelle.

Gość szczerzemówię
Przecież współczesne tabletki mają identyczne działanie i skuteczność, więc skąd to pytanie? Jedyne różnice pomiędzy nimi to poziom hormonów oraz substancji pomocniczych co wpływa na nasze zdrowie i samopoczucie (tzn.po jednych czujemy się lepiej, po innych gorzej w zależności od naszego indywidualnego stanu zdrowia).